Šport > Košarka
18 ogledov

Brezec v stikih z Miami Heat

Primož Brezec (desno) bo, če mu uspe prestop v Miami, moči združil z zvezdniškim Žurnal24 main
Agent slovenskega reprezentanta Primoža Brezca je že navezal stike z Miami Heati, kjer bo prihodnjo sezono igral tudi LeBron James. "Moj agent je že v stiku z New Yorkom in Miamijem."
Centra z ogromno pogodbo si ne morejo privoščiti, zato je Miami zame najresnejša možnost, da ostanem v NBA.
Primož Brezec

Dogajanje okoli prestopa LeBrona Jamesa je z zanimanjem spremljal slovenski reprezentant Primož Brezec, ki o odločitvi dvakratnega zaporednega najkoristnejšega igralca rednega dela lige NBA, da se iz Clevelanda preseli v Miami, pravi: "Presenetil je veliko ljudi. Miami je z njegovim prihodom skupaj z Wadom in Boshem sestavil najboljši trio, ki je skupaj igral v ligi NBA. Vprašanje je, kako bodo skupaj funkcionirali. Menim pa, da se bodo prilagodili kolektivu, tako kot je to uspelo zvezdnikom Bostona, in se okitili z naslovom."

Slovenski center meni, da se je James za Heate odločil zgolj zaradi enega samega cilja, to je naslov prvaka lige NBA, tega pa mu ni mogla ponuditi nobena druga ekipa, niti New Jersey, Cleveland ali New York, ki še niso zapravljali denarja za salary cap (proračun za letne plače) ter imajo polne mošnjičke. Po drugi strani je Miami zapravil ogromno denarja za vse tri zvezdnike, skupaj pa ima pod pogodbo zdaj vsega štiri igralce. Ekipo bodo morali zapolniti z denarjem, ki jim je preostal, zato bodo posegali po igralcih z minimalnimi pogodbami, kar je lepa priložnost za Primoža Brezca.

null | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main



"S svojim agentom sem že govoril. To je velika priložnost za nas, ki ne stanemo veliko. Moj agent je že v stiku z New Yorkom in Miamijem. To sta bili tudi moji edini moštvi, s katerima sem bil pripravljen podpisati minimalno pogodbo. Centra z ogromno pogodbo si ne morejo privoščiti, zato je Miami zame najresnejša možnost, da ostanem v NBA," pravi Brezec, ki si bolj kot New York želi prav Miami, kjer ima tudi hišo. "Podpis s Heati bi bil kot češnja na vrhu torte," dodaja Brezec, ki se bo, če v ZDA ne podpiše pogodbe, preselil v Evropo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.