Šport > Košarka
26 ogledov

Brezec: "Vrnitev v Olimpijo nerealna"

Primož Brezec se bo poleti posvetil počitku, zdravljenju poškodb in družini. (Fo Žurnal24 main
Primož Brezec je imel za sabo odlično sezono: z 20,7 točke in 9,7 skoka povprečno na tekmo MVP rednega dela EuroCupu, v ruski ligi pa je v povprečju dosegal 12 točk in 6,2 skoka. Izpustil bo EP v Litvi.

Sezono ste že zaključili zaradi zvina gležnja. Kako je zdaj s poškodbo?
Gre na boljše. To je že drugi zvin v treh tednih, zato se ne želim več igrati z zdravjem. Zaradi tega sem predčasno tudi zaključil s sezono. Domov sem prišel na rehabilitacijo.

Ste sicer zadovoljni s sezono pri ekipi Krasnye Krylja?
Sem. Zelo zadovoljen pravzaprav. Tudi v četrtfinalu ruskega prvenstva smo se dobro upirali CSKA-ju; bil sem pravzaprav brez treninga, na tekmah pa sem igral s pomočjo injekcij. Žal mi je, da Samari nisem mogel pomagati v odločilni tekmi za razvrstitev od petega do osmega mesta, ki jo je izgubila. Tako prihodnjo sezono ne bo igrala v Evropi. Po tej plati mi je žal, da nisem mogel pomagati soigralcem.

Boste po tej sezoni ostali pri klubu iz Samare?
Pred to sezono sem podpisal enoletno pogodbo, za zdaj pa je še prezgodaj, da bi lahko kaj dejal na to temo. Pri Samari si želijo, da bi ostal, vendar bom še razmislil o tem. Vsekakor pa lahko rečem, da obstaja 90 odstotkov možnosti, da bom tudi naslednjo sezono igral v Rusiji. Obstajajo tudi opcije za prestop v katerega od ostalih ruskih klubov.

Torej ste naredili pravo potezo, ko ste se iz NBA vrnili v Evropo?
Pravzaprav sem potreboval takšno sezono. Bil sem glavni center ekipe, na tekmo sem odigral od 25 do 30 minut. Res je, da Samara morda ni na nivoju največjih evropskih klubov, a je ruska liga zelo močna. V tej sezoni je bila tudi precej izenačena, mi pa smo premagovali skoraj vse ekipe razen Himkija. Sem zelo zadovoljen tudi z individualno statistiko.

Je težko v Samari? Je zelo daleč, mrzlo ...

Zelo, zelo daleč in zelo, zelo mrzlo. V Rusiji je drugače morda le v Moskvi in Sankt Peterburgu, a se počasi navadiš. Vse se vrti le okoli dvorane, treningov, potovanj in tekem. Takšno je pač življenje profesionalnih športnikov in tu nima smisla jokati. 

Kako je z nastopom za reprezentanco na EP v Litvi?
Rad bi poudaril eno stvar. Vsekakor se reprezentanci nisem odpovedal zaradi zvina gležnja. Ljudem na KZS sem že pred meseci, ko sem se sestal z direktorjem članskih reprezentanc Matejem Avanzem in selektorjem Božidarjem Maljkovićem, povedal, da je malo verjetno, da se bom pridružil izbrani vrsti, če se mi liga zavleče do junija. Ne gre za kakršnokoli zamero. Vedno sem z veseljem igral za reprezentanco, volja in želja za nastop v njej zmeraj obstaja. A sezona je bila res dolga in naporna. Brez družine sem že sezono in pol, tudi v naslednji sezoni pa bom najverjetneje igral v Rusiji in bom najverjetneje spet ločen od nje. Nisem več star 20 let. Rad bi pomagal reprezentanci, a eno leto moram pomisliti tudi malce nase, na družino, na svoje zdravje. Imel sem kar nekaj težav s poškodbami kolen, gležnjev ... Rad bi se pozdravil in prebil nekaj časa z družino. Sem pa v prihodnje, če me bo reprezentanca še potrebovala, na voljo. Toda to poletje me žal ne bo zraven. 

Že nekajkrat se je omenjal vaš povratek k Olimpiji. Bi se ob pravi ponudbi vrnili?

Ne vem. Težko bi dejal karkoli. Menim, da imam pred sabo še dve ali tri sezone v tujini. Zaenkrat je moj povratek v Olimpijo nerealen.

Še morda vprašanje o tem, kdo bo osvojil slovensko državno prvenstvo?
Nekaj malega mi je uspelo spremljati tudi dvoboje med Unionom Olimpijo in Krko. Vem, da je 2:1, nameravam pa si ogledati tudi četrto tekmo v Stožicah. Olimpija ima zaključno žogo in menim, da jo bo izkoristila
.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.