Šport > Košarka
12 ogledov

Brooklyn odpravil oslabljeni San Antonio

Golden State Warriors Thompson Chicago Bulls Hinrich liga NBA EPA
Na dveh četrtkovih tekmah v Ligi NBA so zmagali Brooklyn Nets in Golden State Warriors. Slednji so v Oaklandu premagali Chicago Bulls (102:87), Newyorčani pa so doma ustavili San Antonio Spurs (103:89).

Moštvo Brooklyn Nets je v drugem polčasu tekme proti San Antonio Spurs letelo na krilih Alana Andersona, ki je v drugem delu dosegel 19 od skupaj 22 točk. Gostiteljem je šlo na roko tudi dejstvo, da je San Antonio zaradi poškodb kadrovsko podhranjen, saj je igral brez štirih vodilnih strelcev – manjkali so Tony Parker, Tim Duncan, Manu Ginobili in Kawhi Leonard.

Kljub temu so se Ostroge držale na pet točk razlike še v zadnji četrtini, nato pa je Brooklyn zagospodaril na svojem igrišču. Deron Williams je za gostitelje prispeval 16 točk in osem podaj, Brooklyn pa je s tem končal negativni niz šestih porazov. Za San Antonio je Cory Joseph dosegel 18 točk, Danny Green jih je dodal 17, Patty Mills pa 16.

Golden State Warriors so doma odpihnili Chicago Bulls. Stephen Curry je zbral 34 točk in devet podaj, Klay Thompson pa je prispeval 22 točk. Golden State je v prvem polčasu že zaostajal za 16 točk, tudi zaradi odsotnosti poškodovanih Andrewa Boguta in Davida Leeja, a se nato pobral in navdušil domače gledalce. Taj Gibson je v vrsti Chicaga zamenjal Carlosa Boozerja in dosegel 26 točk in 13 ujetih žog, Kirk Hinrich pa je dodal 15 točk.

Liga NBA, rezultata:

Brooklyn Nets : San Antonio Spurs 103:89
Golden State Warriors : Chicago Bulls 102:87

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.