Šport > Košarka
16 ogledov

Brown bo novi trener Lakersov

Mnogi so mu izmed treh "finalnih" kandidatov pripisovali najmanj možnosti, toda Žurnal24 main
Mike Brown, nekdanji trener Cleveland Cavaliers, bo postal novi trener Los Angeles Lakersov, sicer 16-kratnih prvakov lige NBA. Pogodba je pripravljena, podpis sledi čez nekaj dni, sporočajo iz Kalifornije.
Španski portal
As.com
namiguje, da bi lahko vlogo Brownovega pomočnika dobil italijanski trener Ettore Messina, ki se že nekaj časa spogleduje z NBA, poleg tega pa naj bi se s sodelovanjem CKSA-ja in Clevelanda pred leti spoprijateljil z Brownom.

ESPN, ki se sklicuje na vire znotraj lige NBA, piše, da bo Mike Brown v prihodnjih štirih letih pri Los Angeles Lakersih zaslužil 18,25 milijona dolarjev. "V odgovor na vse govorice o našem novem trenerju in Miku Brownu vam sporočamo, da smo se sestali z njim in smo navdušeni. Pogodba je pripravljena in upamo, da bo podpisana v nekaj dneh," se glasi uradno sporočilo Lakersov.

Poceni in obrambni trener
Lakers so dobili tisto, kar so želeli. V tem trenutku niso bili pripravljeni plačati več kot pet milijonov ameriških dolarjev na leto – na kar je Brown pristal –, poleg tega pa je Brown trener, ki goji dobro defenzivno igro. Prav dobra obramba je bil eden izmed ključnih pogojev pri iskanju novega trenerja. S prihodom novega trenerja se v ekipi Jezernikov pričakujejo tudi igralske rošade. Predvsem naj bi se Brown po pisanju ameriških medijev že oziral za novim organizatorjem igre, saj ima Derek Fisher že 36 let. Le pet manj kot Brown.

Novopečeni strateg Jezernikov, ki naj bi pogodbo podpisal še ta teden, je nazadnje vodil moštvo Cleveland Cavaliers, kjer pa je dobil nogo zaradi izpada Cavsov v prvem kolu končnice v sezoni 2009/10. 41-letnik je minulo sezono opravljal vlogo pomočnika trenerja pri sinovi ekipi Westlake Lee Burneson Middle School v Ohiu. Lastnik Lakersov, Jerry Buss, je dejal, da bodo še naprej igrali tako imenovani trikotni napad, a da bo bistvo ekipe obramba. "To bo obrambno naravnana ekipa. Verjamem, da se s tem zmaguje prvenstva," pa je dejal Brown. Čeprav se marsikdaj nista strinjala, pa Browna za odličnega trenerja šteje tudi LeBron James, ki je pred časom dejal: "Mike je odličen trener. Prinesel nam je uspehe, ki jih prej ni bilo. Vse se je začelo z obrambo. Več kot 50 zmag, bil je trener leta, pripeljal nas je do finala, zmagali smo konferenco ... Spoštujem ga. Zagotovo mi je pomagal, da sem postal boljši."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.