Šport > Košarka
10 ogledov

Brownu odklenkalo: "Hvala za priložnost"

Brown Portland Trail Blazers Los Angeles Lakers NBA EPA
Los Angeles Lakers so v petek sporočili, da se po štirih porazih na prvih petih tekmah nove sezone lige NBA razhajajo s trenerjem Mikom Brownom. Šestnajstkratne prvake bo na petkovi temi vodil pomočnik Bernie Bickerstaff, medtem ko se bo začelo hitro iskanje novega trenerja.

"To je bila težka in boleča odločitev. Mike je bil velik in predan delavec, ampak dobili smo občutek, da je v najboljšem interesu ekipe narediti spremembo v tem času. Cenimo Mikove napore in doprinose, njemu in njegovi družini pa želimo veliko sreče," je na uradni spletni strani ekipe v izjavi za javnost zapisal direktor kluba Mitch Kupchak.

Tako se je končala zgodba Mika Browna, nekdanjega trenerja Cleveland Cavaliers, kjer je bdel nad razvojem superzvezdnika LeBrona Jamesa. Brown je na klopi Los Angeles Lakers začel drugo sezono svoje štiriletne pogodbe, ki bi mu prinesla 18 milijonov dolarjev.

Po poročanju ESPN je Brown postal prvi trener po Dolphu Schayesu (sezona 1971/72), ki je klub zapustil po petih ali manj tekmah. Schayes je leta 1971 kot trener Buffalo Braves sicer dal odpoved po vsega eni tekmi.

Brown: "Hvaležen igralcem in trenerjem"

"Imam veliko spoštovanja do družine (lastnika kluba, op. p.) Buss in tradicije Lakers, zato se jim zahvaljujem za priložnost, ki so mi jo ponudili," je v izjavi za javnost zapisal Brown. "Globoko sem hvaležen trenerjem in igralcem, s katerimi sem delal zadnje leto, klubu pa želim nič drugega kot uspehe, ko bodo šli naprej."

Lakers so se po petih tekmah kljub prihodu zvezdnikov Dwighta Howarda in Steva Nasha znašli v negativni seriji rezultatov, ki je torej odnesla trenerja Browna. Ob številnih poškodbah ekipa več kot očitno ni sprejela novega sistema igre v napadu, ki ga je skušal vpeljati zdaj že nekdanji trener.

Najdražja ekipa lige

Howard še vedno okreva po operaciji hrbta, zaradi katere je predčasno končal lansko sezono, medtem ko je Nash izpustil zadnjih nekaj tekem zaradi poškodbe noge. Prvo zvezdo ekipe Kobeja Bryanta muči poškodba stopala.

Zmag (zaenkrat) nismo mogle kupiti niti najvišje plače v celotni ligi, saj bodo Lakers zanje odšteli okrog 78 milijonov evrov, deset milijonov več od prvih zasledovalcev Brooklyn Nets. Na odhod Browna se je na Twitterju že odzval legendarni Magic Johnson.

"Hudo mi je zaradi trenerja Mika Browna, ki je izjemen človek, ampak mislim, da že od začetka ni bil pravi za to službo," je zapisal legendarni košarkar kluba iz mesta angelov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.