Šport > Košarka
0 ogledov

Bryant ustavljen, Gasol ne

Dvojec Bryant-Gasol je skupaj dosegel več kot polovico točk Jezernikov. Žurnal24 main
Los Angeles Lakers so v velikem finalu Lige NBA proti Orlandu povedli z 2:0 v zmagah. Na drugi tekmi pred domačimi navijači so slavili tesno zmago po podaljšku s 101:96.
Kobe Bryant , ki je na prvi tekmi blestel s 40 točkami, je z 29 točkami ponovno vodil Jezernike, ki niso bili tako dominantni kot v prvi tekmi (100:75). Še več, Orlandov Courtney Lee je imel ob koncu rednega srečanja priložnost, da Magicom prinese zmago, a je ob zvoku sirene zgrešil "alley-oop".

Dwighta Howarda so Jezerniki ustavili pri 17 točkah. © Reuters

 
"Izvlekli smo se tudi z malo sreče. Kobe ni igral po svojih standardih, daleč od tega, da bi bila za njim dobra tekma. Stalno so na njem podvajali obrambo. Ujeli so ga v past. Zadovoljen sem z Gasolom in Odomom. Sedaj nas čakajo povsem drugačne tekme. V Orlandu bo vroče, saj že 14 let čakajo na zmago v finalnem obračunu," pravi trener Los Angelesa Phil Jackson , ki je le še dve zmagi oddaljen od svojega jubilejnega in hkrati rekordnega desetega šampionskega prstana. "Nocoj nismo izpolnili mnogih nalog. Kljub temu nam je uspelo zmagati," pa je na koncu menil prvi strelec gostiteljev Bryant. Junak večera je bil, kljub temu da je dosegel pet točk manj od Bryanta, Pau Gasol . Španec je v svojo statistiko vpisal 24 točk, v podaljšku pa dosegel kar sedem od 13 točk Lakersov. Lamar Odom je vpisal 19 točk, iz igre pa zadel osemkrat v devetih poskusih. Pri Magicih je bil s 34 točkami najboljši strelec Rashard Lewis , zadel je šest poskusov za tri točke, Turek Hedu Türkoglu se je ustavil pri 22 točkah. Orlando so pokopale izgubljene žoge. Teh se je nabralo kar 20, 12 več kot na prvi tekmi. "Fantje so se borili. Izgubljene žoge so bile žebelj v našo krsto," je po koncu tekme dejal trener gostov Stan Van Gundy .

 

Saša Vujačič

Igral je štiri minute in pol, enkrat je bil neuspešen pri metu za tri točke.

Los Angeles je ob polčasu vodil za pet točk, vendar so pred zadnjo četrtino zaostajali za dve točki (63:65). Gasol je 33 sekund pred koncem rednega dela izenačil (88:88). Po zgrešenem metu Orlanda je Lakersom za zadnji napad ostalo še devet sekund. V akciji je bil Bryant, ki pa ga je blokiral Türkoglu. V minuti odmora je Van Gundy svojim varovancem naročil naj podajo Leeju iz avta pod koš, a se je akcija izjalovila. Podaljšek in zmaga sta pripadla moštvu iz Kalifornije, ki bo naslednjo tekmo igralo v torek na Floridi. Tekmeca igrata na štiri dobljene zmage po sistemu 2-3-2.

Liga NBA, končnica, finale:
Los Angeles Lakers : Orlando Magic 101:96 (izid v zmagah 2:0)*
Bryant 29, Gasol 24 in 10 sk., Odom 19; Lewis 34 in 11 sk., Türkloglu 22, Howard 17 in 16 sk.
*igra se na štiri zmage
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.