Šport > Košarka
17 ogledov

Bučen aplavz za Gorana Dragića

goran dragić dwayne wade miami heat Profimedias
Košarkarji Miami Heat so vpisali še 22 zmago, zmagali so v gosteh s 103:95 pri Phoenix Suns ter se zavihteli na prvo mesto v jugovzhodni skupini.

S statistiko 22 zmag in 14 porazov je Miami tretja ekipa vzhodne konference. Goran Dragić je svojemu nekdanjemu moštvu nasul 22 točk ter sedem podaj, skok in dve ukradeni žogi.

''Proti svoji nekdanji ekipi si vedno želiš igrati dobro,'' je po tekmi dejal slovenski organizator igre. Dragića so ob prvi vrnitvi v Phoenix toplo pozdravili navijači njegovega kluba, do katerega v nadaljevanju ni pokazal prav nobenega usmiljenja. Slovenski reprezentant je tako izenačil svoj strelski rekord sezone, potem ko je 22 točk vpisal lani 26. decembra na tekmi proti Orlandu.

Več točk od slovenskega organizatorja igre je v majici Miamija dal le Dwyane Wade, ki je bil s 27 točkami najboljši strelec na tekmi v Phoenixu. Gerald Green, prav tako kot Dragić nekdanji član sonc, je dodal 21 točk, Chris Bosh pa je večer zaključil s 14 točkami.

Pri domačem moštvu je Brandon Knight vpisal 26 točk. Miami je vpisal še enajsto zaporedno zmago proti moštvu iz Arizone. Drugi Slovenec v Miamiju Beno Udrih v skladu z odločitvijo trenerja ni dobil priložnosti za igro.

34. zmaga za prvake

V košarkarsko sila pestrem večeru, na sporedu je bilo deset tekem, je vodilno moštvo lige NBA in Zahoda Golden State Warriors na tekmi s Portlandom (128:108) slavilo peto zaporedno in 34. zmago v tej sezoni. Klay Thompson je dosegel 36 točk, Stephen Curry pa je kljub poškodbi vpisal 26 točk ter devet podaj. Draymond Green je vpisal svoj še osmi trojni dvojček v tej sezoni z 11 točkami, 13 skoki in 10 podajami. Za Portland je Damian Lillard v najboljši predstavi sezone zbral 40 točk.

Vujačić na klopi

Zmagala je tudi druga najboljša ekipa zahoda San Antonio Spurs, ki je s 100:99 premagala New York Knicks, potem ko je Jose Calderon zgrešil trojko ob zvoku sirene. Spurs so 22. po vrsti slavili na domačem igrišču v tej sezoni za nov klubski rekord. Gre za njihovo že 31. zaporedno domačo zmago. Mariborčan Saša Vujačić ni igral za kratkohlačnike. Ostroge so še popravile rekord franšize z najboljšim startom v sezono z 32 zmagami in šestimi porazi.

Liga NBA, izidi:

Phoenix Suns : Miami Heat 95:103
Dragić 22 točk, 7 podaj, skok, 2 ukr. žogi v 36 minutah; Udrih ni zaigral

San Antonio Spurs : New York Knicks 100:99
Vujačić ni zaigral 

Washington Wizards : Toronto Raptors 88:97
Brooklyn Nets : Orlando Magic 77:83
Memphis Grizzlies : Denver Nuggets 91:84
Minnesota Timberwolves : Cleveland Cavaliers 99:125
New Orleans Pelicans : Indiana Pacers 86:91
Milwaukee Bucks : Dallas Mavericks 96:95
Portland Trail Blazers : Golden State Warriors 108:128
Los Angeles Lakers : Oklahoma City Thunder 113:117

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.