Šport > Košarka
0 ogledov

Bulls ponižali Bucks: 54 točk razlike

chicago bulls EPA
Chicago Bulls so na šesti tekmi prvega kroga končnice severnoameriške košarkarske lige NBA v gosteh s 120:66 premagali Milwaukee Buck in se z izidom 4:2 v zmagah uvrstili v drugi krog.

San Antonio Spurs so na domačem igrišču s 96:102 izgubili proti Los Angeles Clippers. O napredovanju bo odločala sedma tekma v Los Angelesu. Na sporedu bo v soboto.

Po dveh zmagah nad Chicagom so v vrstah Milwaukeeja verjetno že pomislili, da lahko pred svojimi navijači na šesti tekmi končnice prvega kroga izsilijo še sedmo tekmo. Toda vsi upi po zmagi so splavali po vodi že po prvem polčasu, ki so jo gostje dobili z neverjetnih 67:33.

Prednost gostov je vztrajno rasla in na koncu pristala pri 54 točkah razlike. Na ta način so za štiri točke zaostali za rekordno zmago v končnicah lige NBA, ko je 19. marca 1956 St. Louis s 133:75 premagal Minessoto. V drugem krogu bo Chicago igral proti Clevelandu.

"Milwaukee je prišel v serijo zmag, zato ni bilo ravno preprosto igrati te tekme, vendar nam je uspevalo prav vse," je po visoki zmagi povedal Mike Dunleavy, z 20 točkami najboljši strelec tekme, v kateri niti en igralec Milwaukeeja ni dosegel več kot osem točk, kolikor jih je dosegel Zaza Pachulia. Ob Dunleavyu se je v ekipi bikov z 19 točkami izkazal tudi Pau Gasol.

Clippers s sproščeno igro izsilili sedmo tekmo

Sedma tekma prvega kroga končnice bo potrebna v dvoboju med ekipa San Antonio Spurs in Los Angeles Clippers. San Antonio je imel na domačem igrišču priložnost priti do končne zmage, toda Blake Griffin s 26 točkami in 12 skoki ter Chris Paul z 19 točkami in 15 podajami sta potopila domačo ladjo. O uvrstitvi v drugi krog končnice bo tako odločala sedma tekma, ki bo na sporedu v soboto, 2. maja, v Los Angelesu.

"Naša izvedba je bila slaba," je po porazu dejal Gregg Popovich, trener San Antonia, z njim pa se je strinjal tudi Boris Diaw, s 17 točkami drugi najboljši strelec domače ekipe, ki je v igro vstopil s klopi. Tako kot tudi najboljši strelec Marco Belinelli, ki je dosegel 23 točk.

 Andrew Wiggins | Avtor: EPA EPA
"Trener nam vedno pove resnico. Ko igramo dobro, nas pohvali, tokrat smo z njegove strani upravičeno slišali kritične besede. Preprosto nismo imeli prave energije. Zdaj se bo o vsem odločalo v Los Angelesu," je dejal Diaw.

Wiggins novinec leta

Kanadčan Bradley Wiggins je novinec leta v ligi NBA. Za 203 cm visokim košarkarjem Minnesote sta se uvrstila Črnogorec Nikola Mirotić (Chicago) in Nerlens Noel (Philadelphia). Wiggins, nekdanji igralec univerze Kansas v ameriškem študentskem prvenstvu NCAA, je prvi igralec Minnesote, ki je osvojil to prestižno nagrado. Wiggins je v tej sezoni v povprečju dosegel 16,9 točke in 4,6 skoka na tekmo.

Liga NBA, končnica, 1. krog:

Vzhod:

Milwaukee Bucks : Chicago Buls 66:120 /2:4/

Zahod:

San Antonio Spurs : Los Angeles Clippers 96:102 /3:3/

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.