Šport > Košarka
23 ogledov

Bynumu za "poskus umora" 5 tekem

Andrew Bynum se je za incident že opravičil. (Foto: EPA)
1/2
Žurnal24 main
Košarkarji Los Angeles Lakers bodo v naslednji sezoni pet tekem odigrali brez centra Andrewa Bynuma, ki si je kazen prislužil zaradi namernega prekrška nad J.J. Bareom. Poglejte video.
Vas to na kaj spominja? Morda na prekršek Panathinaikosovega hrusta Mika Batista, ki je košarkarju Olimpije Sašu Ožboltu namerno stopil na glavo in se mu potem opravičil? No, Batiste kazni ni dočakal.

Spomnimo, Andrew Bynum je bil izključen po tem, ko je z roko prizemljil branilca Dallas Mavericks J.J. Bareo. Dallas je kasneje tekmo dobil s 122:86 in se v konferenčni finale lige NBA uvrstil z rezultatom 4:0.

Ob tem, da so Los Angeles Lakers igrali katastrofalno, so se "izkazali" še z izredno grobo igro. Lamar Odom je ob koncu tekme najprej z ragbijaškim prijemom zrušil Dirka Nowitzkega, takoj zatem pa je Bynum z laktom zrušil branilca Bareo, ki je v zraku želel žogo položiti v koš. Bynuma so zaradi tega, ker je igrišče zapustil brez dresa, kaznovali z dodatnimi 25 tisoč dolarji.

Center Jezernikov se je kasneje pomiril in se le opravičil Bareu, ki se ob padcu in udarcu v telo čudežno ni poškodoval: "Želel bi povedati, da mi je žal. To, kar sem storil, nisem jaz. Vesel sem, da ni poškodovan. Po tekmi sem pogledal posnetek, kako sem udaril Barea. Bilo je zastrašujoče. Lahko samo obljubim, da se kaj takega nikoli več ne bo zgodilo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.