Šport > Košarka
9 ogledov

"Čaka nas še dolga pot"

Jure Zdovc se zaveda, da finale ni odločeno že po prvem srečanju. (Foto: Nik Rov Žurnal24 main
Union Olimpija je kljub vsem težavam, ki v zadnjem času pestijo naš največji košarkarski kolektiv, na prvi tekmi finala državnega prvenstva v Tivoliju z 68:62 ugnala Krko.

Letošnje finale državnega prvenstva v košarki se je začelo v senci velike krize Union Olimpije. Večina od dobrih 1000 gledalcev, kolikor se jih je zbralo v dvorani Tivoli, je pred tekmo podpisalo peticijo, ki so jo v podporo klubu pripravile legenda slovenske košarke. Celoten izkupiček od prodanih vstopnic pa bo klub namenil za pokritje najnujnejših stroškov mladinske in članske ekipe.

Zmaji pod vodstvom Jureta Zdovca pa se sodeč po prvi tekmi v finalu državnega prvenstva proti Krki za težave očitno ne zmenijo. Sašo Ožbolt in ostali so goste iz Novega mesta premagali z 68:62 in na najboljši možni način krenili proti šestnajstemu naslovu državnih prvakov. Olimpija je imela praktično celotno srečanje niti igre v svojih rokah. Krkaši so zapretili le ob koncu tretje četrtine, a to ni bilo dovolj za uspeh.

"Prva tekma je zelo pomembna in lahko bi jo tudi prej končali, a smo imeli nekaj smole na koncu. Krka igra consko obrambo, težko nas brani mož na moža, s tem pa tudi počivajo in nam povzročajo težave,“ je po srečanju razpredal Zdovc in nato opozoril na kronične težave Olimpije z igralci pod košem: "Spet smo imeli težave s centri, saj so Lalića takoj, tudi po njegovi neumnosti, obremenili z osebnimi napakami. Mi smo imeli nekaj svetlih točk, držali smo konstanten ritem v obrambi in, če bomo tako igrali v obrambi tudi v nadaljevanju, se lahko nadejamo novih zmag, nas pa čaka še dolga in težka pot. Zdaj pa bo potrebno odpočiti igralce, nato pa dati vse od sebe na drugi tekmi."

Gostujoči trener Aleksandar Džikić je med srečanjem nekajkrat burno odreagiral na napake svojih varovancev. Po koncu srečanja pa je kljub porazu vendarle bil nekoliko boljše volje: "Finale se igra na tri dobljene tekme in potrebno je zdržati vse, tudi poraze. Imeli smo nekaj trenutkov, ko bi lahko prelomili tekmo, kar nam ni uspelo, a se ne predajamo. Imeli smo nekaj težav s kontrolo v raketi, ko bomo to popravili, bo Unionu Olimpiji verjetno težje. Oni so zadevali preko roke, medtem ko mi nismo,“ je dejal nekdanji trener Olimpije, ki pred torkovim srečanjem v dvorani Marof upa na zmago svojega moštva: "Z nekimi elementi naše igre sem zadovoljen, zato lahko pred prepolnim Marofom računamo na dobro partijo in upam tudi na zmago."

Mi smo imeli nekaj svetlih točk, držali smo konstanten ritem v obrambi in, če bomo tako igrali v obrambi tudi v nadaljevanju, se lahko nadejamo novih zmag, nas pa čaka še dolga in težka pot.
Jure Zdovc

"Grešili smo tako mi kot oni. To je za prvo tekmo finala pričakovano. Na koncu pa je odločila naša večja želja po zmagi,“ pa je po prvi tekmi finala dejal Olimpijin organizator igre Vlado Ilievski in se nato ozrl še na drugo tekmo finalne serije, ki se igra na tri zmage: "Med nami ni skrivnosti, tako da se ne moremo presenetiti. Odločalo bo večje srce in motiv. Vsekakor pa bomo zdržali vse napore.

"Igrali so bolj čvrsto kot mi. Odločil je predvsem Olimpijin skok v napadu. Mi nismo igrali najbolj pametno. Zdaj moramo pogledati posnetek in preučiti naše napake. Za nas serija ni končana. Moramo dvigniti glave, saj nas že v torek čaka novo srečanje,“ pa je po koncu srečanja dejal center Krke Smiljan Pavić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.