Šport > Košarka
20 ogledov

"Čakal sem 20 let, a je bilo vredno"

Thibodeau je v svoji prvi sezoni v vlogi glavnega trenerja trener leta. (Foto: R Žurnal24 main
Trener Chicago Bullsov, z 62 zmagami najboljše ekipne rednega dela sezone, 53-letni Tom Thibodeau, je bil pričakovano nagrajen z nazivom za najboljšega trenerja leta v ligi NBA.
Chicago Bulls v noči na torek začenjajo polfinale Vzhoda. Kakšne so njihove možnosti proti Atlanti Hawksom? Preberite tukaj.

62 zmag in le 20 porazov. Prvo mesto na lestvici vzhodne konference. V njihovih vrstah pa prvi kandidat za najbolj koristnega igralca rednega dela (MVP-ja) - Derrick Rose. A da se vse poklopi, je potreben tudi pravi trener. Tom Thibodeau je bil tako upravičeno imenovan za najboljšega trenerja leta. In to je bila njegova šele prva sezona v vlogi glavnega trenerja. "Počaščen sem, ponižen, laska mi, da ste mi podelili to nagrado. A ta nagrada predstavlja mnogo več kot le mene. Je odsev zmag naše ekipe in celotne naše organizacije," je na podelitvi dejal 53-letni Thibodeau, ki je lani junija zamenjal Vinnyja del Negra in naredil ekipo za tako dobro, kot ni bila že od sezone 1997/1998, ko sta zanje igrala Michael Jordan in Scottie Pippen. "Že po nekaj tednih sem vedel, da smo z izbiro Toma zadeli v polno," je z nekaj besedami vse povedal športni direktor Chicaga, Gar Forman

Najboljši glavni trenerji/novinci:
Tom Thibodeau (2010/11) - Bulls (62 zmag - 20 porazov)
Paul Westphal (1992/93) - Suns (62-20)
Bill Russell (1966/67) - Celtics (60-21)
Larry Bird (1997/98) - Pacers (58-24)
Mike Dunleavy (1990/91) - Lakers (58-24)

Thibodeau je bil pred letošnjo sezono eno samo sezono glavni trener in to sredi 80. letih pri ekipi tretje divizije študentske košarke - Salem State. Sledila so štiri leta, ko se je kalil kot pomočnik trenerja na Harvardu. Leta 1989 je dobil prvo priložnost v NBA - kot pomočnik trenerja pri Minnesoti Timberwolvesih. Zares pa je nase opozoril šele leta 2008, ko je bil pomočnik Doca Riversa, pri tisto sezono zmagovitih Boston Celticsih. Z 62 zmagami je Thibodeau letos izenačil rekord trenerja/novinca po številu zmag s Paulom Westphalom (1992/1993). "Vedel sem, da imam v Bostonu dobro sužbo. A vem tudi, kako težko je dobiti službo glavnega trenerja. Zdelo se mi je, da je to dobra priložnost, najboljša in izbral sem Chicago. Po enem letu lahko rečem, da imam veliko srečo, da sem tukaj. To je lepo mesto, s super navijači, izjemna franšiza, odlični igralci. Na to službo sem čakal 20 let, a je bilo vredno čakanja."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.