Šport > Košarka
18 ogledov

"Čakamo, da se nam odpre"

slovenija grčija ep 2011 lakovič calathes EPA
Kapetan slovenske izbrane vrste Jaka Lakovič meni, da so v četrtfinalu favoriti Španci, a obljublja, da se bodo za polfinale borili tudi Slovenci. Ti naj bi zaigrali precej bolj sproščeno kot do zdaj.

"Čakamo, da se nam odpre. Če nisi pogumen, sproščen, je vse zelo težko. Menim, da smo v tem drugem delu odigrali v takšnem krču, kot ga še nisem doživel v reprezentanci. Upam, da se bomo zdaj sprostili, da bo manj bremena. Gremo dalje! Zdaj smo v četrtfinalu. Vsi vemo, da proti Španiji nismo favoriti. Zdaj bi vsi stavili na njih, a mi se nameravamo boriti vseh 40 minut. So boljši in morajo zmagati, a postavili se jim bomo po robu," je po tekmi s Finci razmišljal kapetan Slovenije Jaka Lakovič.

O četrtfinalnem obračunu je še dejal: "Vsi vedo, da je Španija celo glavni favorit prvenstva. Lahko se sprostimo in odigramo svojo najboljšo igro, čeprav na to čakamo že dva tedna, a do nje nikakor ne pridemo. Vsi lahko pokažemo še nekaj več. Borili se bomo in tekmovali z njimi. Gremo v tekmo in videli bomo, kaj bo."

In kako se lotiti furije? "Pri nas šteje le trda obramba. Takšna, ki ti pobere skoraj vse moči. Iz tega je treba priti do kakšnih protinapadov, drugače pa bomo morali biti zelo potrpežljivi v napadu. Malce moramo gledati tudi naprej. V četrtfinalu se bomo borili, a je treba gledati tudi naprej. Tudi za tem sledijo pomembne tekme," je še dejal organizator slovenske igre, ki na tem evropskem prvenstvu v povprečju dosega 9,9 točke, 1,8 skoka in 3,1 podaje na tekmo.

Španci bodo pred četrtfinalnim dvobojem imeli dan počitka več. Je to velika prednost za njih? "Mogoče. Upam, da se ga bodo danes šli napit in bo kdo stopil na črepinjo (smeh). Ne, ne, to je le šala," je bil po tekmi s Finci duhovit Lakovič, nato pa je resneje nadaljeval: "Takšen je pač sistem. Menim, da nismo toliko fizično utrujeni, po zmagi s Finci pa je tudi psihično vse veliko lažje. Psiha nas je tudi fizično držala nazaj. Upam, da nas bo zdaj ponesla tudi ambicija in nam dala krila ter da bomo leteli po parketu."

Tudi v Kaunasu kapetan sicer pričakuje glasno navijanje s tribun. "Navijačem se zahvaljujemo za podporo. Lahko smo najbolj hvaležna reprezentanca. Imamo sijajne navijače. Verjamem, da bo na tekmi več Slovencev kot Špancev, tudi kakšen Litovec bo verjetno bolj navijal za nas. Vem, da bodo slovenski navijači glasnejši od ostalih. So neverjetni. Vsi uspehi in naše zmage so predvsem za in zaradi njih."

Komentarjev 4
  • KOŠARKAmanija 08:58 14.september 2011.

    Gremo fantje, premagajmo Špance! ;)Navijači, vi pa napovejte izid današnje tekme in zadenite 40€: http://www.facebook.com/KosarkaManija !

  • 1111 11:44 13.september 2011.

    ..Jaka, verjami, da vsi komaj čakamo...pa ne drug let... :)))

  • 1111 11:44 13.september 2011.

    ...hahahahahahaha...