Šport > Košarka
4889 ogledov

Čančar končal ugibanja o svojem stanju: "Zaenkrat je vse ..."

Vlatko Čančar Epa
Slovenski košarkarski reprezentant uspešno okreva po poškodbi kolena, zaradi katere je ostal brez nastopa na svetovnem prvenstvu.

Košarkarski reprezentant Slovenije in član ekipe Denver Nuggets Vlatko Čančar je delil vzpodbudne novice o svojem zdravstvenem stanju po operaciji kolena.

Krilni košarkar se je poleti poškodoval v zadnjih minutah pripravljalne tekme z Grčijo, na kateri je strgal sprednjo križno vez v levem kolenu in kmalu zatem uspešno prestal operativni poseg. Zaradi poškodbe ni mogel pomagati slovenski reprezentanci na svetovnem prvenstvu v Aziji, bržkone pa je zanj izgubljena tudi celotna NBA sezona.

Vlatko Čančar | Avtor: Profimedia Profimedia
Okrevanje po operaciji je potekalo po pričakovanjih, slovenski košarkar pa je že začel z lažjimi obremenitvami. Prepričan je, da bo do prihodnjega poletja, ko bodo na sporedu olimpijske igre v Parizu, že v polni telesni pripravljenosti. Še prej si bodo morali varovanci Aleksandra Sekulića olimpijsko vstopnico priigrati v kvalifikacijah.

"Ravno sem začel teči. Zaenkrat je vse v redu," je dobre novice o poteku okrevanja za Dallasbasketball.com delil Čančar. "Brez vnetja ali otekline. Počutim se dobro, zares dobro. Vse se premika v pravo smer."

"Moj cilj je nastop na olimpijskih igrah v Parizu. Upam, da bom dobil zeleno luč že za kvalifikacije. Če mi bo uspelo, bo to moj glavni cilj za prihajajoče poletje," je dodal.

Pogovor z ameriškimi novinarji kakopak ni mogel miniti brez vprašanja o Luki Dončiću. "Luka zelo dobro nadzoruje tempo igre in se mu nikoli ne mudi. Do zadnjega trenutka ti bo nastavljal vabo. V tem je zelo dober. To je pomembna lekcija za vse organizatorje igre, in sicer da ne smejo hiteti in obrambi pustiti dovolj časa, da si sama izbere svoj strup," je eno glavnih kvalitet reprezentačnega kolega izpostavil Čančar.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 13:51 23.december 2023.

    In koga to sploh še zanima..?