Šport > Košarka
8 ogledov

Čarovnice preganjale Brezo

Sežančan Primož Brezec je v dresu Philadelphije šele sedmič v sezoni stopil na p Žurnal24 main
V noči na nedeljo je bilo odigranih sedem tekem lige NBA. Primož Brezec in njegova Philadelphia sta igrala proti New Yorku, vendar slovenski reprezentant ni stopil na parket. Udrih soliden.

V soboto smo poročali, da Cleveland Cavaliers zabeležili prvo zmago v sezoni in kar je pomembno; brez Shaquilla O'Neala, ki je bil proti Minnesoti le v stranski vlogi. No, tudi tokrat je bilo podobno. Kavalirji so desegli zmago nad Charlotte Bobcats, Shaq Attack pa je bil spet v stranski vlogi. Čeprav je na parketu preživel dobrih 25 minmut, je v tem času zbral osem točk in pet skokov. Velja omeniti, da je zadel prvi prosti met v sezoni. Pred tem je bil desetkrat neuspešen. Mo Willams je tokrat prevzel vlogo šefa na igrišču. Poleg 24 točk je zbral še tri asistence. LeBron James je bil točkovno nekoliko bolj zadržan (14 točk), a je delal za višje cilje, saj je zbral sedem skokov in devet podaj.

Primož Brezec spet ni nastopil za Philadelphio, ki je tokrat ugnala New York in vknjižila drugo zmago na treh tekmah. Nekoliko bolj je lahko zadovoljen Beno Udrih. Za svoj Sacramento je bil zelo koristen, a ne dovolj, da bi premagali San Antonio. V statistiko je vpisal šest točk, dva skoka, podajo in ukradeno žogo. V San Antoniu sta se izkazala Francoz Tony Parker (24 točk) in Richard Jefferson (21), Argentinec Manu Ginobili je v vlogi rezervista dodal 13 točk in tri podaje, Tim Duncan pa je ob desetih skokih prispeval le sedem točk. Vse to pa je bilo več kot dovolj za zmago nad v prejšnji sezoni najslabšo ekipo lige, ki je tudi novo sezono začela s tremi zaporednimi porazi. Najučinkovitejši v vrstah poražencev je bil Kevin Martin (26 točk).

V Milwaukeeju se je izkazal novinec Brandon Jennings (24 točk). V Houstonu sta Trevor Ariza (33) in Aaron Brooks (28) s soigralci, trojke so metali kar s polovično uspešnostjo, prevesila tehtnico na stran domačih navkljub izjemni predstavi Brandona Royja (42 točk, šest skokov, štiri podaje). Nemec Dirk Nowitzki je z novo uspešno igro (24 točk, devet skokov) še drugi večer zapored prinesel zmago Dallasu.

Izidi lige NBA
Washington Wizards : New Jersey Nets   123:104
Cleveland Cavaliers : Charlotte Bobcats   90:79

New York Knicks : Philadelphia 76'ers  127:141 (podaljšek)
(Primož Brezec: ni igral za Philadelphio)

Houston Rockets : Portland Trail Blazers 111:107
Milwaukee Bucks : Detroit Pistons   96:85

San Antonio Spurs : Sacramento Kings   113:94
(Beno Udrih: 19 minut, 6 točk, 2 skoka, po 1 podaja, ukradena žoga,
 blokada za Sacramento)

Los Angeles Clippers : Dallas Mavericks   84:93

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.