Šport > Košarka
16 ogledov

Časi Jordana & Co. se lahko vrnejo

Jerry Reinsdorf upa na nove zmagoslavne trenutke s Chicago Bulls. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Lastnik Chicago Bulls Jerry Reinsdorf te dni slavi 20 let prvega naslova svoje ekipe v ligi NBA. Premožni odvetnik je prepričan, da se časi Michaela Jordana in velikih zmag lahko vrnejo.

Jerry Reinsdorf, ki ima ob Chicago Bulls v lasti tudi profesionalno baseball moštvo Chicago White Sox, celo meni, da se bera bikov v zelo kratkem času iz šestih lahko poveča na 10 naslovov lige NBA. "Imamo izjemnega trenerja in sijajno skupino igralcev. Če ostanemo zdravi, imamo veliko priložnost, da osvojimo vsaj še štiri naslove lige NBA," je bil ob jubileju samozavesten Reinsdorf.

Biki so največje uspehe dosegali v 90. letih (šest naslovov v osmih letih), ko je ekipo na igrišču vodil Michael Jordan in med drugim petkrat postal tudi najkoristnejši igralec lige (MVP). Reinsdorf ima tudi tokrat v ekipi "izvenserijskega" igralca. Derrick Rose je nazadnje zablestel v noči na četrtek, ko je bil ključni mož zmage proti Charlotte Bobcats in potrdil svojo kandidaturo za MVP. Lastnik Bobcats je med drugim ravno sloviti Jordan. Ta se je po koncu srečanja priklonil svojemu nasledniku pri bikih. "Če v Roseu ne vidite nekaj posebnega, potem ste slepi," o svojem dragulju pravi Reinsdorf.

Rose pa ni edini, ki navdušuje ponosnega lastnika. Tukaj je tudi trener Tom Thibodeau, ki je glavni kandidat za trenerja leta. Zanimivo, da je v vetrovno mesto prišel na pobudo ameriškega sekretarja za šolstvo Arnea Duncana. "Ko smo ga zaposlili, mi je tudi predsednik Obama čestital za odličen posel," je še dejal 79-letni Jerry Reinsdorf.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.