Šport > Košarka
30 ogledov

"Če igraš tako, ti ne pomaga noben sistem na svetu!"

Božidar Maljković Reuters
Selektor Božidar Maljković in njegova četa so v svoji sedmi tekmi na evropskem prvenstvu doživeli še tretji poraz. Po neprepričljivih zmagah proti Bolgariji, Ukrajini Gruziji in Belgiji, so bili za Slovence premočni Rusi, Grki in nazadnje še Makedonci. Zdaj sledi odločilen dvoboj s Finsko za uvrstitev v četrtfinale.

"Ko je težko, so slovenski košarkarji vedno bili borbeni. Smo v dobri fizični kondiciji, fizično smo dobro pripravljeni. Le pred petimi dnevi smo proti Rusiji odigrali vrhunsko košarko, proti Makedoniji pa smo v tekmo krenili brez prave energije, bili smo počasni. Težko je igrati v napadu, ko vas tekmec izrine z vašega položaja, pri tem pa ne naredite nič. Če igrate tako, vam ne pomaga noben sistem na svetu," je bil po dvoboju z Makedonci razočaran Maljković, ki je še dodal: "Težko je zmagati, če ima napadalec, ko igrate v obrambi, že na začetku akcije dva metra prednosti. Še zlasti proti ekipi, ki ima dva takšna organizatorja igre kot sta Vlado Ilievski in Bo McCalleb. Že pred dvobojem sem dejal, da pričakujem težko tekmo, saj smo jih med pripravami komaj premagali, manjkali pa so jim trije pomembni igralci."

Selektor tudi po tretjem porazu še ne meče puške v koruzo. "Analize prepuščam vam, jaz moram zdaj ekipo pripraviti na Finsko. To je dan D za nas. To smo vedeli že pred dvobojem z Makedonci. Tudi ob zmagi bi morali premagati Fince. Videli bomo, ali lahko kakovostno odigramo proti Finski in jo premagamo. V tem primeru se bomo zasluženo uvrstili v Kaunas. To je naš cilj od začetka EP."

Boža sicer verjame v zmago na ponedeljkovem dvoboju. "Lahko se prebijemo v četrtfinale, ponoviti moramo le igro s treningov. Treniramo na en način, nato pa na tekmi igramo povsem drugače. Tako ne gre. Tega si ne more privoščiti tudi boljše moštvo od Slovenije. Moramo ponovno najti naš način igre. Ne vidim razloga, zakaj nam to ne bi uspelo."

Komentarjev 1
  • KOŠARKAmanija 11:53 12.september 2011.

    Še nekaj ur nas loči do tekme Slovenija:Finska... Napovejte izzid tekme in zadenite 40€: www.facebook.com/KosarkaManija!