Šport > Košarka
30 ogledov

Če ste dvomili o Dončićevem dometu ...

luka dončić EPA
Mladi slovenski košarkar iz dneva v dan izpolnjuje svoj ogromen potencial. Njegov napredek so opazila tudi priznana imena igre pod obročema.

Čeprav šteje šele 17 let, Luka Dončić z veliki koraki osvaja evropsko košarkarsko sceno. V dresu madridskega Reala je že med nosilci prve ekipe, vse pogosteje pa je tema pogovorov med športnimi navdušenci.

Radio Marca je v torek v svojem studiu gostil nekatere bivše košarkarje, ki so se uveljavili v elitni španski ligi in širše. 

Z izbranimi besedami je o Slovencu govoril Joe Arlauckas - Američan litovskega rodu, ki je igral tudi v NBA, v Madridu pa se je v zgodovino zapisal z odličnimi predstavami v devetdesetih letih 20. stoletja in tekmo Evrolige (proti Virtusu), na kateri je dosegel rekordnih 63 točk.

"Česa takšnega (kot je Dončić, op. a.) v košarki ne pomnim. Igra na ravni 28-letnika. Odlično je, da že sedaj igra dobro, toda pred njim je še veliko stvari," je dejal Arlauckas.

Nekdanji španski reprezentant Nacho Rodilla je poudaril, da lahko Dončić poseže na sam vrh svetovne košarke: "Če njegova osebnost ali osebno okolje ne bosta omadeževana, potem bo eden najboljših košarkarjev v zgodovini."

Z njim se strinja tudi Audi Norris, nekdanji član ekip Portland Trail Blazers, Benetton in Barcelona: "Skoraj je že zrel za NBA. Tam hočejo zvezde in on lahko doseže zvezdniški nivo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.