Šport > Košarka
2445 ogledov

Če ste upali, da boste naleteli na Dončića, ste se zmotili

disney world Epa
Liga NBA se bo vrnila konec julija v Orlandu.

Lastniki NBA moštev so z vodstvom lige dosegli dogovor o nadaljevanju prekinjene sezone, katerega s3 bo v 'mehurčku' tematskega parka Disney World v Orlandu udeležilo 22 do skupno 30 ekip.

Sezona se bo nadaljevala v športnem kompleksu Wide World of Sports v lasti ameriške medijske hiše ESPN. V lov na končnico se bo podalo 13 moštev iz zahodne oziroma devet iz vzhodne konference, med katerimi bodo vsi trije klubi slovenskih predstavnikov - Dallas Mavericks (Luka Dončić), Miami Heat (Goran Dragić) in Denver Nuggets (Vlatko Čančar).

Košarkarji bodo med bivanjem v Disney Worldu, kjer se bodo zbrali 7. julija, nato pa bodo morali preostanek sezone preživeti v karanteni, podvrženi strogim pravilom in neprestanemu testiranju.

Po prvem krogu končnice se bodo igralcem lahko pridružile tudi njihove družine, vendar število košarkarjev in gostov v neprebojnem 'mehurčku' v nobenem trenutku ne bo smelo preseči 1600 ljudi. 

 | Avtor: Epa Epa
Po mnenju slovenskega komentatorja in poznavalca razmer v ligi NBA Luke Štucina gre za zahteven, a izvedljiv organizacijski proces. "Kot oboževalec lige NBA sem si seveda želim, da bi se sezona nadaljevala. Z organizacijskega vidika, torej kako in kje ustvariti neprebojni mehurček, je bila to nočna mora za ligo. Verjamem, da je izvedljivo. Najbrž ne bo prijetno niti za igralce in osebje, ker bodo morali ostati zaprti," je povedal Štucin in izpostavil dilemo, s katero so se pri določanju števila sodelujočih ekip soočali tudi odločevalci. "Na vzhodu in zahodu je med osmo in deveto ekipo na lestvici kar nekaj razlike. Dobro bi bilo, da bi se vsem ponudilo možnost za končnico, vendar je jasno, da bi bilo zelo težko motivirati Golden State ali Atlanto, saj so tekoreč že 'tankali' sezono in nimajo tekmovalnih ambicij," je pojasnil.

S spremembo tekmovalnega formata in prilagojenih pogojev za igranje se pod vprašaj postavlja tudi legitimnost bodočega prvaka. "Zagotovo bo ob prvaku, kot ste dejali sami, ostal t.i. asterisk."

"Tudi Luka ne more vsega postoriti sam"

Slovence bo seveda najbolj zanimalo, v kakšni formi se bo pod obroče vrnil Luka Dončić. Zvezdnik Dallasa se je na nadaljevanje svoje druge sezone pripravljal v domovini, kjer je imel po sprostitvi varnostnih ukrepov celo priložnost trenirati v družbi nekaterih uveljavljenih slovenskih košarkarjev. 

luka dončić | Avtor: Instagram Instagram
Dončić je letos dokazal, da je popolnoma imun na t.i. "prekletstvo druge sezone", kar potrjujejo tudi številke, saj je napredoval v domala vseh statističnih prvinah. Indivdualen napredek je očiten, a morda še boj impresiven je način, kako je moštvu povrnil zmagovalno mentaliteto in ga skorajda lastnoročno potegnil z dna zahodne konference, kjer se je znašel v zadnjih dveh sezonah.

"Vse nas, ki smo ga gledali v Evropi, kjer je igral s 15 let starejšimi moškimi in dominiral, nato pa to to igro uspel prenesti v NBA, ki mu sicer ustreza zaradi širšega igrišča, je presenetil. Zasluženo je postal novinec leta. V drugi sezoni pa me še bolj presečena, da so moštveno tako uspešni. Kako je znal za seboj potegniti celo ekipo. Seveda mu je pri tem pomagal tudi Kristaps Porzingis, pa tudi Tim Hardway, ki se je razvil v neko tretjo opcijo, ki lahko doseže 15, 16, 17 točk na tekmo, kar vsaka ekipa potrebuje. Res pa je tudi, da se je Luka prevečkrat znašel praktično sam proti celotni nasprotni ekipi. Tudi takšen megeneracijski talent ne more vsega postriti sam. Pričakujem, da bo v treh, štirih letih vsaj drugi v glasovanju za MVP. Če bo tako nadaljeval oziroma ga ne bo ustavila kakšna poškodba," je dejal Štucin.

NBA zvezdniki bodo več tednov nastanjeni v enem najbolj priljubljenih tematskih parkov na svetu, vendar z obiskovalci ne bodo imeli stika. Vsi tisti, ki so upali, da bodo med obiskom Disney Worlda naleteli na Luko Dončića, LeBrona Jamesa ali koga drugega, se bodo morali žal obrisati pod nosom. Iz združenja NBA igralcev so namreč sporočili, da prosto gibanje po parku pod nobenim pogojem ne bo mogoče, enaka pravila pa bodo veljala tudi za družinske člane.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.