Šport > Košarka
11 ogledov

Če te je strah vsake napake, je težje

Je bila odlična tekma z Zadrom le muha enodnevnica ali se centru zmajev obeta za Žurnal24 main
Še pred kratkim je bil Vlado Golubović glavna tarča kritičnih puščic navijačev in medijev. Na zadnji tekmi lige NLB pa je odigral mojstrsko, čeprav zmaji Dalmatincev niso uspeli presenetiti.
 
 

Jure Zdovc mi je dal precej več svobode v igri, prav tako pa imam občutek, da mi zaupa.

Vlado Golubović

 
Na zadnji tekmi v Zadru ste zbrali 20 točk in osem skokov. Čemu pripisujete takšen napredek glede na prejšnje predstave? Vmes so se že pojavile govorice, da boste klub morali zapustiti ...
Ne vem. Prvič igram za klub, ki ne prihaja iz moje domovine. To je nekaj novega zame. Tudi na začetek priprav sem zamudil zaradi obveznosti v reprezentanci Črne gore. V Union Olimpijo sem tako prišel tik pred začetkom jadranske lige . Morda je zato privajanje na novo okolje trajalo tako dolgo. Potreboval sem precej več časa, da sem se ustalil, kot pa sem si to predstavljal pred prihodom. Glede govoric, da odhajam iz kluba, pa menim, da so mediji precej stvari napihnili in izvlekli iz konteksta. Vodilni možje v klubu so mi zagotovili, da v nobenem trenutku niso razmišljali o takšni potezi.

Golubović je prepričan, da je Olimpija velik klub. © Dejan Mijović

 
Zanimivo je, da ste eno od boljših iger prikazali po menjavi trenerja ...
Morda je nekaj tudi na tem. Jure Zdovc mi je dal precej več svobode v igri, prav tako pa imam občutek, da mi zaupa. Postal sem bolj samozavesten. Dejal je, naj igram normalno in poskušam pokazati svoj maksimum. Kljub temu menim, da leži glavni razlog za boljšo predstavo v tem, da sem že dalj časa tukaj.

Prejšnji trener si je zelo prizadeval za to, da pridete v klub. Kako to, da vam ni uspevalo pod njegovo taktirko?
To je preteklost in o tem ne razmišljam preveč. Je pa res, da večjih problemov na centrskem položaju v tej sezoni ni bilo, saj je Mirza Begić igral odlično. Zato tudi ni bilo potrebe po večji minutaži.

Vas ni motilo, da ne začenjate tekem?
Ne. Sploh ne. Sem profesionalec in ne glede na to, ali začenjam tekme ali ne, moram vedno dati vse od sebe. Nenazadnje tako piše tudi v moji pogodbi. Kadarkoli sem na parketu, želim čim bolj pomagati Olimpiji. Je pa res nekoliko težje igrati, če te je po vsaki napaki strah, da boš moral spet sesti na klop. Takrat samozavest res ni na visoki ravni.

 
 

Sem profesionalec in ne glede na to, ali začenjam tekme ali ne, moram vedno dati vse od sebe.

Vlado Golubović

 
Kje so še rezerve v vaši igri?
Še vedno sem mlad igralec in pravzaprav lahko napredujem še v vseh elementih igre. Na podrobnosti se zdaj ne bi oziral. Če bi bil le enostranski igralec in mi moje sposobnosti ne bi dovoljevale napredka, verjetno ne bi bil v tako velikem klubu, kot je Olimpija.

Se je s prihodom novega trenerja spremenilo tudi vzdušje v ekipi ali kaj podobnega?
Ne. Tega pravzaprav ni opaziti. Vzdušje v garderobi je bilo že vseskozi zelo dobro, novi igralci pa smo se zdaj že navadili na novo okolje. Vse poteka v redu. Še največ preglavic nam povzročajo poškodbe košarkarjev. Zdaj vsi težko čakamo na vrnitev Vlada Ilievskega in Marka Miliča.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.