Šport > Košarka
48 ogledov

Čebular okrepil novomeško Krko

Sandi Čebular, Tajfun ABA/Metalac Farmakom/Foto studio Art
Slovenski košarkar Sandi Čebular se je iz Tajfuna preselil v Krko.

Po sestavi strokovnega štaba članske košarkarske ekipe v Krki nadaljujejo s sestavljanjem moštva za naslednjo sezono. Ekipo Krke je na položaju branilca okrepil 30-letni in 196 cm visoki Sandi Čebular. Zadnjo sezono je igral za svoj matični klub iz Šentjurja in z njim osvojil superpokal.

Nekdanji mladinski in članski reprezentant je svojo športno pot začel v Šentjurju, v sezoni 2006/07 pa prestopil k Unionu Olimpiji. Decembra 2007 se je prvič podal na Iberski polotok v špansko drugo ligo, kjer je dve sezoni nosil dres Rosalije. Novembra 2009 se je vrnil v Šentjur in bil z 20,7 točke na tekmo najboljši strelec lige Telemach.

Sezono 2010/11 je začel pri Slovanu, a zaradi poškodbe že januarja končal sezono. Po uspešni rehabilitaciji se je pridružil Heliosu, sezono 2012/13 pa znova odigral v španski drugi ligi, tedaj pri Lobe Huesci.

V sezoni 2013/14 se je vrnil v Slovenijo, kjer je dve sezoni igral za ekipo Rogaške in se z njo tudi uvrstil v finale slovenskega prvenstva. Kot nosilec igre pri Šentjurju v ligi Aba je v povprečno 30 minutah dosegal 13,6 točke, 3,5 podaje in štiri skoke na tekmo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.