Šport > Košarka
241 ogledov

Cedevita Olimpija se je razšla s tremi Slovenci

Martin Krampelj Saša Despot
Po letu dni odhajajo.

Košarkarski klub Cedevita Olimpija je sporazumno prekinil pogodbe z Mirkom Mulalićem, Sašo Zagorcem in Martinom Krampljem, so sporočili iz ljubljanskega kluba. Vsi trije košarkarji so se v zmajevo gnezdo preselili pred začetkom tekmovalne sezone 2019/20.

Mulalić, sicer otrok ljubljanskega kluba, je v sezoni 2019/20 na parket stopil na 17 tekmah lige Aba, dveh tekmah evropskega pokala, vseh štirih v pokalu Spar, ter na obeh tekmah lige Nova KBM za prvaka. Na regionalni sceni je v 12,9 minute, ki jih je preživel na igrišču, dosegal 2,4 točke, 0,6 podaje in 0,6 skoka na tekmo, v Evropskem pokalu pa je na dveh tekmah dosegel 10 točk. V slovenskem pokalnem tekmovanju je skupno dosegel šest točk, v državnem prvenstvu pa se ni uspel vpisati med strelce.

liga ABA žoga ABA Šport Odločitev je padla: jeza v Beogradu, veselje v Novem mestu

Krampelj je v tej sezoni zaigral na treh tekmah v dresu Cedevite Olimpije, ter na desetih tekmah v dresu Andore kot posojeni košarkar ljubljanskega kluba. V moštvu Andore se je preizkusil na sedmih tekmah španskega državnega prvenstva, ter v povprečju dosegal 1,9 točke in 1,0 skoka v 6,7 minutah igre, in treh tekmah 7Days EuroCupa, ter beležil 3,3 točke in 2,0 skoke v malo več kot osmih minutah igre. V slovenskem državnem prvenstvu je zaigral na dveh tekmah in skupno dosegel pet točk, v Pokalu Spar pa se na drugi četrtfinalni tekmi proti Šenčurju ni uspel vpisati med strelce.

Kendrick Perry Zmaj Šport Cedevita Olimpija s prvo okrepitvijo

V tekmovalni sezoni 2019/20 je Saša Zagorac zaigral na dveh tekmah Pokala Spar. Na drugem obračunu četrtfinalnega niza s Šenčurjem je na parketu preživel 20 minut in v tem času osmim točkam dodal štiri skoke, v dveh minutah finala s Koper Primorsko pa se ni uspel vpisati med strelce.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.