Šport > Košarka
38 ogledov

Čefurji raus za reprezentante

1/9
Žurnal24 main
Slovenski košarkarji so v ponedeljek zapustili Roglo in se namestili na Ptuju, kjer jih v sredo čaka prva pripravljalna tekma – z Makedonijo. Zvečer so si za sprostitev ogledali predstavo Čefurji raus.

Varovanci Memija Bečirovića so po enotedenskih pripravah zapustili Roglo in se odpeljali na Ptuj, kjer bodo do četrtka. V nastarejšem slovenskem mestu bodo odigrali dve pripravljalni tekmi proti Makedoncem, prvo že v sredo, 21. julija, ob 20.00, v Šolskem centru Ptuj, medtem ko bo druga zaprta za javnost. Reprezentanci se je pridružil tudi Dino Murić, ki je z mlajšimi člani osvojil 12. mesto na EP.  Makedonska reprezentanca, ki ima težave s poškodovanimi branilci, je pred prihodom na Ptuj odigrala tri srečanja na pripravljalnem turnirju Mandela Forum v Firencah in vse izgubila.

V dodani galeriji poglejte, kako so se košarkarji zabavali ob predstavi Čefurji raus.

Košarkarska zveza Slovenije in podjetje Telemach sta slovenski izbrani vrsti kot nagrado za izjemno delo v prvem tednu priprav prvi večer na Ptuju organizirala predstavo Čefurji raus. Delo Gorana Vojnovića, ki ga je režiral Mare Bulc, v njem pa zaigral Aleksandar Rajaković, je predsednika KZS, reprezentante, strokovni štab ter nekaj gostov po pričakovanjih več kot navdušilo in sprostilo pred nadaljevanjem priprav in prvimi pripravljalnimi tekmami. "V čast mi je, da sem lahko samo za vas uprizoril predstavo, zdaj pa upam le, da boste uspešni na svetovnem prvenstvu. Jaz bom zagotovo navijal za vas," je po predstavi dejal Rajaković, sicer član gledališke skupine Dejmo stisn't teater.

Po skoraj uro in pol dolgi predstavi je avtor uspešnice Vojnović, ki je v duetu s Slobodanom Maksimovićem petega junija režiral posebno gala prireditev ob 60. letnici Košarkarske zveze Slovenije, članom reprezentance podaril tudi knjigo s posebnim posvetilom za vsakega posebej. Izredno sproščenega večera pa s tem še ni bilo konec, saj je slovenska reprezentanca po večerji nazdravila predsedniku KZS, Romanu Volčiču, ki v torek praznuje rojstni dan, že večer poprej pa je po velikem presenečenju prvi zarezal v veliko in predvsem slastno torto.

Če bi se Michael Jordan rodil v Sloveniji, bi nosil brisače Muriću, Mateju Krušiču in Zoranu Dragiću ... Ne verjamete? Poglejte si v videu!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.