Šport > Košarka
11 ogledov

Celjanke na zaključnem turnirju

Baričeva velja za najbolj perspektivno mlado žensko košarkarico v Sloveniji. (Fo
1/22
Žurnal24 main
Košarkarice Celja so se z izjemno predstavo v 22. kolu mednarodne lige IWBL in z zmago proti Gospiću (88:67) uvrstile med štiri najboljše ekipe na zaključni turnir – tretjič zapored in šestič v zgodovini kluba.


Poleg Celja bodo na finalnem turnirju, ki ga bo med 4. in 6. marcem gostil Beograd, igrali še Partizan Galenika, Gospić CO in Jolly JBS.
Celjanke so odločno začele srečanje, nemudoma je bilo 9:0, potem pa je razlika rasla in rasla – 30:4, po prvih 10 minutah pa 32:9. Vse domače košarkarice, mojstrsko jih vodi trener Damir Grgič, asistira pa mu Žane Bortek, ki so stopile na parket, so se izkazale: Nika Barič in Lea Jagodič sta dosegli po 7 točk, eno manj pa so prispevale Monika Bosilj, Ana Turčinović ter Rebeka Abramovič. Peterica je zabila šest trojk, met iz igre pa je bil kar 66-odstoten!

Gospić vrača udarec

Trener Grgič je med odmorom opozoril svoje varovanke, da se je tekma šele dobro začela, da ne sme biti popuščanja. Njegove varovanke so upoštevale nasvet, četudi se je Gospić približal na 36:19, je drugo četrtino dobil le za 21:25, kar je bilo dovolj za krepko vodstvo po prvih 20 minutah – 53:34. Domačinke niso popustile niti v tretji četrtini. Da je ta večer Fortuna s Celjankami, se je pokazalo še ob koncu tretje četrtine, ko je Nika Barič dosegla trojko iz nemogočega položaja ter povedla domačinke v vodstvo 72:54.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Hrvaški prvak na -13

Gostje, evroligaš, niso vrgle puške v koruzo. Nekaj prehitro zaključenih napadov Celja in natančnost izkušenih gostij je bila dovolj za serijo 0:5 (72:59), trener Grgič pa je bil primoran seči po minuti odmora. Do konca je bilo še 7 minut in 20 sekund. Temu je nemudoma sledil dober napad Celja, ki ga je zaključila najbolj koristna igralka lige IWBL Ana Turčinović, za tem pa še čvrsta obramba. Po tem je odgovornost v svoje roke prevzela Nika Barič, ki je zadela za 76:61 in nato še za 79:64, za tem pa je aktualni hrvaški prvak zadel že svojo 10. trojko za 79:67. V naslednjem napadu je gostujoča ekipa ostala brez izkušene Sandre Mandir, ki si je poškodovala levi gleženj. Po minuti odmora (39. minuta) pa je Abramovičeva hrabro zadela trojko za 86:67 in zmagovalec je bil znan.

Uspeh in pol za slovensko (žensko) košarko
To je izjemen uspeh za ŽKK Celje, ki je dokazal, da pametno, načrtno delo z mladimi prinaša rezultate. Z minimalnimi vložki, bistro in natančno selekcijo ter nekaj sreče pri izboru tujih košarkaric, se lahko seže visoko. Vsaj tja do četrte ekipe na področju nekdanje skupne države. Za vse to si celjski klub zasluži vse čestitke, ženska košarka pa je s tem rezultatom naredila še en korak k prepoznavnosti.

Liga IWBL, 22. kolo:

ŽKK Celje : Gospić CO 88:67 (32:9, 21:25, 19:20, 16:13)
Barič 23,Turčinovič 22, Abramovič in Jagodič 16; Reid 22, Maslowski 12

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.