Šport > Košarka
90 ogledov

Centerska okrepitev pri zmajih

Bojan Radulović Union Olimpija
Union Olimpija je podpisala enoletno pogodbo z Bojanom Radulovićem (211 cm, 1992), ki igra na položaju centra.

Petindvajsetletni Bojan Radulović, ki ima slovensko in srbsko državljanstvo, je v lanski sezoni nastopal za Sixt Primorsko. V slovenski prvi ligi je v povprečju dosegal 8,6 točke, 5,1 skoka in 1,1 blokade na tekmo.

"S prihodom Radulovića Union Olimpija dobiva še enega povratnika v klub. Slovenski center bo v zeleno-belem dresu gotovo dočakal svojo priložnost in verjamemo, da jo bo s pridom izkoristil. Naša pričakovanja smo mu jasno predstavili in z veseljem je sprejel izziv," je o novem članu dejal trener Olimpije Gašper Okorn.

"Bojan Radulović je morda tudi zadnji igralec s slovenskim potnim listom, ki ga dodajamo članski ekipi. Dogovorili smo se za sodelovanje za eno sezono in verjamemo, da bomo obojestransko zaupanje upravičili," pa je menil direktor Matevž Zupančič.

Radulović je košarkarsko pot začel v domači Subotici, kjer je branil barve Spartaka, že pri 14 letih pa se je podal v Slovenijo. Od 2007 do 2010 je bil del mladinskega pogona Uniona Olimpije. V sezoni 2010/2011 je bil posojen Slovanu, kjer je okusil prvo slovensko ligo. Pred sezono 2012/2013 je podpisal triletno pogodbo z domžalskim Heliosom, kjer je ostal do začetka sezone 2014/2015, ko se je preselil v valjevski Metalac. V sezoni 2015/2016 je igral za Škofjo Loko, kjer je v prvi slovenski ligi v povprečju beležil 13,1 točke in 7,7 skoka na tekmo. V sezoni 2016/2017 je bil del Sixt Primorske.

"Hvaležen sem trenerju in vodstvu kluba za ponujeno priložnost. Niti za hip nisem okleval, saj mi je vrnitev v Union Olimpijo že dolgoletna želja. S ponosom bom nosil zeleno-beli dres in skušal pomagati ekipi po najboljših močeh," je Radulović dejal ob povratku v ljubljanski klub.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.