Šport > Košarka
14 ogledov

Četrta vrnitev Marka Miliča

Marko Milič se (spet) vrača v staro jato. Union Olimpija dvorana Tivoli Saša Despot
Prvoaprilska šala: Iz službe predstavnikov za odnose z javnostmi Uniona Olimpije so sporočili, da se Marko Milič do konca te sezone zagotovo vrača v zmajevo gnezdo.
 
 

Med mano in Juretom ni bilo nikakršnega konflikta.

Marko Milič

 
Odhod Marka Miliča iz Uniona Olimpije je bila januarja verjetno glavna zgodba slovenskih športnih novinarjev. Trener Jure Zdovc Kranjčana po prevzemu krmila potapljajočega se ljubljanskega kluba ni več videl v moštvu, saj naj bi bil po poškodbi telesno slabše pripravljen. Po Zdovčevem mnenju naj bi bil Milič tip igralca, ki se mu mora ekipa podrejati, česar si Olimpija v tem trenutku ne more privoščiti. "Odločitev je sporazumna in ni ostalo nobenih grdih pogledov," je takrat dejal Zdovc, podobno pa je razmišljal tudi Milko: "Med mano in Juretom ni bilo nikakršnega konflikta." Igralec in trener sta profesionalca in očitno jima je uspelo premostiti nejasnosti.

Milič je imel letos priložnost, da bi okrepil Sieno, pa tudi Zadar, kjer si ga je želel videti nekdanji Olimpijin trener Zmago Sagadin, a je dejal, da bi zaradi šoloobveznih otrok raje ostal v domovini. V prihodnjih letih si je želel zaključiti športno pot in na poslovilno tekmo v Tivoli pripeljati sloveča imena, s katerimi je od leta 1994 delil košarkarske slačilnice po vsem svetu. In to mu bo več kot očitno tudi uspelo, saj so v službi za odnose z javnostmi Uniona Olimpije zapisali: "Marko Milič je januarja odšel iz Olimpije zaradi vsem dobro znanih razlogov. Union Olimpija ima za naslednjo sezono praktično že sestavljeno ekipo, v kateri vidi tudi Miliča, ki je v šestih sezonah nastopanja za naš klub tako pri navijačih kot pri strokovnem vodstvu in vodilnih možeh v klubu pustil nepozaben pečat. Milič je legenda slovenske košarke. Vsekakor si ni zaslužil takšnega slovesa, zato smo mu v klubu ponudili pogoje, ki jih je sprejel. Sicer pa ne gre pričakovati, da bi zaigral v končnici državnega prvenstva, se bo pa od jutrišnjega dne dalje z ekipo pripravljal na prihodnjo sezono."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.