Šport > Košarka
45 ogledov

Četrto poglavje v Novem mestu

Dragisa Drobnjak ABA
Slovenski košarkarski prvak prvoligaš Krka iz Novega mesta je v svoje vrste pripeljala izkušenega krilnega centra Dragišo Drobnjaka, ki se je pred kratkim razšel s prejšnjim klubom Tajfunom.

"Po tem, ko se je Dragiša Drobnjak razšel s svojim dosedanjim klubom Tajfunom, smo se v KK Krka odločili, da ga do konca sezone povabimo v svoje vrste. Prepričani smo, da nam bo Dragiša s svojimi izkušnjami, borbenostjo in zmagovalno mentaliteto v veliki meri pomagal v boju za prvaka," so pri Krki zapisali v sporočilu za javnost.

Osemintridesetletni in 200 centimetrov visoki Drobnjak bo za Krko igral že četrtič v karieri. Prvič se je ekipi Krke pridružil v sezoni 1999/2000 in takoj osvojil naslov slovenskega prvaka, kar je ponovil še v sezoni 2002/2003, po kateri je odšel iz Novega mesta. V jeseni 2008 je Krko okrepil za dober teden dni, tretjič pa je prišel v sezoni 2010/2011, ko je s Krko osvojil še tretji naslov slovenskega prvaka ter pokal eurochallenge.

V tej sezoni je Drobnjak v ligi Aba povprečno dosegal 5,3 točke, 4,3 skoka in 2,3 podaje na tekmo.

So pa pri Krki pred začetkom lige za prvaka v ligi Telemach sporazumno prekinili pogodbo z Igorjem Tratnikom, klub pa začasno zapušča tudi Jure Ritlop, ki bo v tej in naslednji sezoni igral za ekipo Rogaške.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.