Šport > Košarka
8 ogledov

Charlotte: Okrepljeni prvič v končnico?

Tyson Chandler je največja okrepitev Bobcatsov za novo sezono. Žurnal24 main
Charlotte Bobcats sezono lige NBA začenjajo okrepljeni s Tysonom Chandlerjem, Rajo Bellom in Vladimirjem Radmanovićem. Bodo varovanci Larryja Browna prvič prišli v končnico?

Trener Charlotte Bobcats je legendarni nomad Larry Brown, ki se je, kot kaže, vendarle odločil ustaliti v Charlottu in bo v naslednji sezoni zopet poskušal doseči prvo uvrstitev v končnico v kratki zdogovini tega kluba. "Mislim, da če tvoji nasprotniki neprestano napredujejo, si nikakor ne smeš privoščiti počitka," je dejal 68 letnik. "Vedno se moraš izboljševati. Enostavno jim moraš slediti."

Poizkušati z nekaj več hitrosti
Za Brawna in Bobcats postati boljši pomeni postati bolj prilagodljiv. Prav s tem namenom so v drugi polovici julija letos svoj prvi izbor z nabora leta 2004, Emeko Okaforja, zamenjali za bolj gibljivega in nekoliko hitrejšega centra Tysona Chandlerja. Trener Brown meni, da bo s tem pridobil na hitrosti, Chandlerja pa bo preizkusil tudi na mestu krilnega centra, saj je 27-letnik znan po odlični obrambni igri tudi izven rakete.

Na 197 tekmah pri New Orleans Hornetsih je Chandler dosegal povprečno 10,2 točke, 11,3 skoka ter 1,4 blokade na tekmo. Zaradi poškodbe gležnja je moral izpustiti 37 tekem. Po operaciji maja letos pa hitro okreva in bo najverjetneje nared že pred začetkom sezone. "Pripravljen sem na novo, zdravo sezono," je povedal Chandler. "Ko bomo pridobili dovolj samozavesti, se bo ta hitro razširila med vse v klubu. V Charlotte prihajam v želji, da bi ekipi pomagal do tako željene uvrstitve v končnico."

Poleg Chandlerja so ekipo v lanski sezoni okrepili še Francoz Boris Diaw ter izkušeni branilec Raja Bell. Od začetka lanske sezone so v franšizi ostali le še Gerald Wallace, Raymond Felton, D.J. Augustin ter robustni center Nazr Mohammed. "Najpomembnejše pri graditvi ekipe, ki nima širokega igralskega kadra, je, da najdeš igralce, ki lahko igrajo na več kot eni poziciji," je zaupal Brown.

V lov za prvo končnico
V svojo šesto sezono se bodo Bobcats podali s povsem jasnim ciljem. Po tem, ko se jim je v pretekli sezoni za las izmuznila, bodo na vse pretege poskušali doseči uvrstitev v končnico lige. Po nekoliko zaspanem začetku se je četa Larryja Browna v sezoni 2008/09 zelo približala dolgo pričakovanemu cilju, imeli so 27 zmag na 49 tekmah, toda zaradi številnih poškodb jim je končnica vendarle ušla iz dosega.

Med pomembnejše pridobitve Bobcatsov v pretekli sezoni, poleg že omenjene trojice, lahko prištejemo še krilnega igralca Vladimirja Radmanovića iz ekipe Los Angeles Lakers ter centra DeSagana Diopa, ki je v Charlotte prispel iz Dallasa.

Vroče vprašanje:
Ali je kaj prostora za napredek?
Bobcats so pod vodstvom legendarnega trenerja Larryja Browna sicer vidno napredovali, toda Brown je bil razočaran nad nesposobnostjo vodstva pri iskanju krilnega centra ter nad dejstvom, da jim ni uspelo podpisati pogodbe za daljše obdobje z odličnim branilcem Raymondom Feltonom. Brez večjih okrepitev pa tudi Brown ne bo mogel preveč spreminjati na igri Charlotta.

Pozor na novinca: Gerald Henderson ml.
Henderson, sin bivšega NBA igralca, je odličen strelec ter dober obrambni igralec, skratka tipičen produkt univerze Duke. Ob odličnem Raji Bellu, od katerega bi se lahko ogromno naučil, bo zelo verjetno zrasel v odličnega branilca.

Prišli: Tyson Chandler (New Orleans), Ronald Murray (Atlanta), Stephen Graham (Indiana)

Odšli: Emeka Okafor (New Orleans), Sean May (Sacramento)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.