Šport > Košarka
19 ogledov

Chicago nemočen proti Durantu

Kevin Durant na tekmi proti Chicagu. Reuters
V severnoameriški košarkarski ligi NBA so davi po srednjeevropskem času odigrali dve tekmi. Ekipa Oklahoma City Thunder je na domačem parketu na krilih Kevina Duranta, dal je 32 točk, s 107:95 premagala Chicago Bulls.

Moštvo iz Oklahome je v tej sezoni še nepremagano na domačem igrišču. Vodilno moštvo zahodne konference ima popolno statistiko domačih tekem, saj je vpisalo še 13. zmago pod domačima obročema. Prav tako so gromovniki zmagali še osmič po vrsti ter vpisali 16. zmago na zadnjih 17 tekmah, skupno pa imajo že 21 zmag in le štiri poraze, kar je najmanj od vseh ekip, s čimer ostajajo na vrhu lige NBA.

Najbolj učinkovit v vrsti Oklahome je bil Durant, ki je 32 točkam dodal še devet skokov in šest podaj, Rusell Westbrook pa je dodal 20 točk. V vrsti bikov, ki so vpisali še četrti poraz zaporedoma, je Joakim Noah prispeval 23 točk in 12 skokov.

San Antonio tudi brez največjih zvezd do zmage

V zmagovitih tirnicah je tudi moštvo San Antonio Spurs, ki je v gosteh v Oaklandu pri moštvu Golden State slavilo že 21. zmago v tej sezoni ter drugo po vrsti, po tem ko so v gosteh nadigrali Phoenix Suns Gorana Dragića. San Antonio je igral brez Manuja Ginobila in Tima Duncana, ki sta se izkazala pri zmagi nad Dragićem in soigralci, steber napada ostrog Tony Parker pa je zaradi poškodbe izpustil še drugo tekmo.

Ob odsotnosti velikih imen so se izkazali Marco Belinelli, Kawhi Leonard in Patty Mills. Belinelli je prispeval 28 točk, Leonard je v statistiko vknjižil 21 točk in 10 skokov, Mills pa je dodal 20 točk in pet podaj.

Pri domačem moštvu je David Lee vpisal 32 točk in 13 skokov, Stephen Curry je dosegel 30 točk in 15 podaj, kar pa še vedno ni bilo dovolj za zmago. Bojevniki so izgubili kar 24 žog, iz katerih so gostje iztržili 31 točk, ter tako zapravili priložnost, da bi se maščevali za zadnji domači poraz, ki jim ga je prizadejal San Antonio v minuli končnici, ko so ostroge izločile bojevnike v šesti tekmi konferenčnega polfinala.

Liga NBA, izida:

Oklahoma City Thunder : Chicago Bulls 107:95
Golden State Warriors : San Antonio Spurs 102:104

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.