Šport > Košarka
14 ogledov

Chris Bosh hospitaliziran

chris bosh miami heat EPA
Chris Bosh, košarkar ekipe Miami Heat, kamor sta prestopila tudi brata Dragić, je bil zaradi suma pljučne embolije hospitaliziran.

Zdravniki menijo, da ima košarkar v pljučih krvne strdke, če bodo diagnozo potrdili, bo zamudil preostanek sezone v severnoameriški ligi NBA.

Bosha so hospitalizirali po tem, ko je v četrtek obiskal svojega zdravnika zaradi nenehnega zbadanja v pljučih. V bolnišnici South Miami že opravljajo raziskave, diagnozo pa bodo potrdili še danes, najkasneje jutri.

Boshov trener Erik Spoelstra je zagotovil, da košarkarjevo življenje zaenkrat še ni ogroženo, vendar je za končno diagnozo še prezgodaj. V primeru pljučne embolije bo moral počivati šest mesecev, kar pomeni, da bo izpustil preostanek sezone.

To pa ni prvič, da bi igralec izpustil sezono zaradi krvnih strdkov. Mirza Teletović, ki igra za Brooklyn Nets, je letos po diagnozi krvnih strdkov v pljučih izpustil celotno sezono. Z enakimi zdravstvenimi težavami se je soočil tudi Anderson Varejao, košarkar kluba Cleveland Cavaliers. Resnost bolezni dokazuje tudi smrt Jeroma Kerseyja, ki je v sredo zaradi podobnih težav umrl pri 52 letih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.