Šport > Košarka
12 ogledov

Cibona s pritožbo nad naše sodnike

V dodanem videu poglejte in prisluhnite, kako je Partizan čudežno zmagal in kako
1/2
Žurnal24 main
Trener Cibone Velimir Perasović je napovedal, da se bo njegov klub pritožil zaradi trojke Dušana Kecmana šest desetink pred koncem finala letošnje lige NLB, s katero je Partizan postal prvak.
Tekmo je sodila trojica slovenskih sodnikov: Matej Boltauzer, Sašo Pukl in Damir Javor. Za komentar smo poklicali sodnika Pukla, a dobili le naslednji odgovor: "Ne morem dajati komentarjev. Sodniki jih lahko dajemo le, če nam to odobri direktor lige."

"Cibona bo vložila pritožbo zaradi materialnega kršenja pravil. Imamo pravico do takega koraka. Sodniki ne bi smeli dovoliti, da se igra nadaljuje, saj so bili v spornem trenutku na parketu nekateri naši igralci s klopi in nekaj navijačev. Sodniki bi morali zaustaviti igro in v najslabšem primeru za nas dosoditi tehnično napako. Potem bi imel tekmec dva prosta meta in žogo s strani," je pojasnil trener zagrebške Cibone, Velimir Perasović, in dodal: "To verjetno ne bo ničesar spremenilo, vendar moramo opozoriti na to, da dogodki ob zaključku tekme niso bili regularni." Beograjski Partizan je tako s 75:74 četrtič zaporedoma postal prvak lige NLB.

V ponovitvi lanskega finala lige je o zmagovalcu tekme v Zagrebu odločal zadnji met Dušana Kecmana šest desetink pred koncem podaljška, ko je vrgel na koš globoko na svoji polovici igrišča. Bil je neoviran, saj so domači skupaj z delom strokovnega štaba že slavili zmago, ker je tik pred tem s svojim prvim uspešnim metom iz igre trojko zadel Bojan Bogdanović in povedel svojo ekipo v vodstvo (74:72), ne pa tudi do slavja. Kecman je izkoristil popolno nezbranost domače vrste, ki se je prezgodaj veselila, ter utišal polno novo dvorano Areno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.