Šport > Košarka
11 ogledov

"Cilj je ustvariti dobro kemijo"

Žurnal24 main
Slovenski košarkar in član NBA moštva Phoenix Suns, Goran Dragić, se je reprezentanci pridružil šele pred turnirjem na Kitajskem. Kljub neuigranosti z ekipo pa je že na tretji tekmi dosegel trojnega dvojčka.

Na prvi reprezentančni akciji na Rogli in na Ptuju vas ni bilo, saj ste trenirali v Phoenixu. Kako pripravljeni ste prišli na turnir na Kitajskem?
Fizično sem zelo dobro pripravljen, nekoliko mi tu na Kitajskem nagaja le imunski sistem. Z ekipo sem že igral, a se še vedno spoznavam z določenimi akcijami, tako da je zagotovo nekoliko težje, a gre dan za dnem na bolje.

Že na prejšnjih evropskih prvenstvih ste bili izredno pomemben igralec, to boste tudi letos. Kaj lahko naredi reprezentanca na tem SP?
Glede na sestavo ekipe bomo morali igrati hitrejšo košarko, kar nas mora krasiti, poleg tega pa še borbenost in dobra igra v obrambi. Igra pa vsak tekmec drugače, tako, da se bo potrebno vedno dobro pripraviti in iti korak za korakom.

Letos je prvič na pripravah tudi vaš brat, je imel kaj treme, oziroma, ali je veliko spraševal o dogajanju v reprezentanci?
Ko sem po sezoni prišel domov se nisem hotel kaj preveč pogovarjat o košarki, saj je bila sezona res dolga. Potem pa me je spraševal kako potekajo priprave in vse sem mu povedal, je pa bilo prisotne nekaj nervoze, saj s temi igralci igra prvič. To je pozitivna trema.

Kaj morajo biti, po vašem mnenju, cilji Slovenije na SP v Turčiji?
To je težko vprašanje, mislim, da nam mora biti trenutno cilj, da se čim bolje pripravimo in da ustvarimo kemijo med igralci, da bomo nato lahko dobro funkcionirali na prvenstvu, kjer moramo iti korak za korakom in na vsako tekmo dobro pripravljeni.

Kdo je po vašem mnenju favorit prvenstva?
Ne glede na to, da so glavni ameriški igralci odpovedali nastop na prvenstvu mislim, da so oni favoriti, so pa tu še Španci in Argentinci. Je pa res, da je vsako prvenstvo poglavje zase in tako lahko vedno kdo preseneti. Močno ekipo ima tudi Srbija.

Kmalu boste zaigrali v novi dvorani v Stožicah. Ste že nestrpni?
Zagotovo! Slovenija je končno dobila primerno, veliko dvorano, zato se tega nastopa izjemno veselim. Upam, da bomo razprodano dvorano krstili z zmago proti Špancem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.