Šport > Košarka
12 ogledov

Cleveland brez poraza v finale lige

cleveland cavaliers EPA
Ekipa Cleveland Cavaliers je v finalu vzhodne konference doma visoko premagala Atlanto Hawks (118:88) in se brez poraza s 4:0 v zmagah uvrstila v veliki finale lige NBA.

Zvezdnik LeBron James je dosegel 23 točk, devet skokov in sedem podaj ter večino zadnje četrtine presedel na klopi, kjer je navijal za soigralce.

Franšiza Cavaliers še nikoli doslej ni osvojila naslov prvaka NBA, Cleveland pa je zadnji naslov v najpomembnejših ameriških športih slavil leta 1964, ko je ekipa Cleveland Browns osvojila zmagala v ameriškem nogometu. Cleveland se bo za naslov prvaka pomeril z zmagovalcem dvoboja med ekipama Golden State in Houstnom, v katerem prva vodi s 3:1 v zmagah.

Po uvrstitvi v finale lige NBA so prvega zvezdnika moštva iz Clevelanda povsem prevzela čustva. "Biti tukaj v tem trenutku je zame nekaj zelo čustvenega. Ko sem se odločil za vrnitev iz Miamija, sem vedel, kaj želim narediti, a sem tudi vedel, da ne bo lahko. Vedel sem, da bo moja najtežja naloga pripeljati ekipo v finale lige NBA. V določenem trenutku rednega dela sezone ob razmerju zmag in porazov 19-20 si nisem predvideti, da bi lahko prišli v finale. Vendar pa sem tudi vedel, da moram biti potrpežljiv in da se moram popolnoma predati vlogi vodilnega. Kajti, če mi bodo sledili, bi jih lahko povedal tja, kjer še nikoli niso bili. Za vse nas je res nekaj zelo posebnega, ko bomo vzhodno konferenco zastopali v finalu lige," je vrelo iz Jamesa, ki je moštvo popeljal do prvega finala v zadnjih osmih letih.

Cleveland je bil leta 2007 nazadnje v finalu lige NBA, ko je moral priznati premoč ekipi San Antonio Spurs. "Ne, nikakor še nismo končali dela. LeBron nas želi voditi in mi mu bomo sledili," pa je dodal trener konjenikov David Blatt.

James bo zaigral v petem zaporednem finalu. Leta 2010 je zapustil Cleveland in odšel v Miami, kjer je osvojil dva naslova. "Imamo vse, kar je potrebno za končno zmagoslavje. Smo odločeni ter imamo voljo biti veliki. Edino, kar lahko zagotovim, je, da bomo v finalu trgali gate, a naslova ne morem jamčiti," je še dejal James, ki je na zadnjih štirih tekmah z Atlanto imel povprečje 30,3 točke, 11 skokov in 9,3 podaj.

Liga NBA, konferenčni finale:

Vzhod

Cleveland Cavaliers : Atlanta Hawks 118:88

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.