Šport > Košarka
39 ogledov

Cleveland občutil Greenove ''mišice''

draymond green EPA
Branilci naslova Golden State Warriors so na drugi tekmi finala košarkarske lige NBA premagali Cleveland Cavaliers (110:77) in povedli z 2:0.

V drugi tekmi finala severnoameriške košarkarske lige NBA so branilci naslova Golden State Warriors v domačem Oaklandu visoko s 110:77 premagali Cleveland Cavaliers in povedli z 2:0 v zmagah. Ekipi igrata na štiri zmage, naslednja tekma pa bo na sporedu v sredo v Clevelandu.

lebron james | Avtor: EPA EPA
V razprodani Oracle areni je z 28 točkami izstopal Draymond Green, ki je med drugim zadel tudi pet metov za tri točke. "Pot do naslova je še vedno zelo dolga. Danes vsekakor še ni čas za slavje," pa po drugi zmagi pravi trener Golden Statea Steve Kerr.

Odločitev o zmagovalcu je padla v tretji četrtini. Gostitelji so tudi brez zvezdnika Stephena Currja, ki si je hitro nabral osebne napake in večino tega dela spremljal s klopi, povedli z 82:62 in takrat je bilo jasno, da bodo gostje iz Ohia razliko težko nadoknadili. Curry je bil sicer zelo učinkovit, saj je v vsega 24 minutah igre dosegel kar 18 točk, ob tem pa je igral odlično obrambo in gostom kradel žoge.

Pri Clevelandu je imel slab dan LeBron James, ki pa je bil z 19 točkami še vedno prvi strelec ekipe. James je izgubil kar osem žog, potraten pa je bil tudi v napadu, kjer je v 17 poskusih šla žoga le sedemkrat skozi obroč. Težav s tem še ni bilo konec, saj je moral tekmo zaradi suma, da ima pretres možganov, predčasno skleniti tudi Kevin Love. Ta se je zaletel s Harrisonom Barnsom že v prvem delu in si pri tem poškodoval glavo. Love je sicer nadaljeval z igro, v začetku druge tretjine pa je branilec Clevelanda deloval brez orientacije, zato ga je trener zamenjal.

Igra na en koš, ta se je začela že v drugi četrtini, ki so jo gostitelji dobili s + 10, se je nadaljevala tudi v zadnjem delu in razlika je tik pred koncem narasla že na 34 točk.

Liga NBA, finale, 2. tekma:

Golden State Warriors - Cleveland Cavaliers 110:77 /2:0/

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.