Šport > Košarka
18 ogledov

Clippers pogasili vročico, Udrih še na vrhu

beno udrih rajon rondo EPA
Milwaukee Bucks ostajajo eno od največjih presenečenj začetka letošnje sezone lige NBA, saj je moštvo Bena Udriha tokrat doma ugnalo Indiano Pacers in ostalo na drugem mestu v vzhodni konferenci (99:85). Poraz Gorana Dragića proti Chicago Bullsom po podaljšku (106:112). Los Angeles Clippers doma ugnali prvake Miami Heat (107:100).

Za Benom Udrihom je najboljša predstava sezone pri Milwaukee Bucks, potem ko je ob zmagi nad Indiano Pacers zbral kar 10 podaj, ki jim je dodal še devet točk in šest skokov. Občasni slovenski reprezentant je končno dobil tudi zasluženo veliko minutažo – letos rekordnih 27 minut.

Milwaukee je dobro začel tekmo in Indiano ugnal prvič v zadnjih dveh letih, saj je zadnjih pet tekem izgubil proti omenjenemu nasprotniku. Brandon Jennings in Monta Ellis sta dosegla po 16 točk, Bucksi pa so tekmo odprli z delnim izidom 7:0 in vodili ves čas.

Gostitelji so v tretji četrtini vodili že za 32 točk, a nato prepustili igralcem s klopi, da so tekmo pripeljali do konca. Samuel Dalembert je v prvi četrtini dosegel osem točk, v prvem polčasu pa 14. Udrihu je do dvojnega dvojčka zmanjkala točka.

"Nocoj smo v prvem polčasu prikazali eno od naših najboljših obramb doslej in prav tako enega od najboljših napadov. Dobro smo prenašali žogo, nismo dovolili njihovim zvezdnikom, da bi se razigrali. Splošno gledano je bila dobro odigrana tekma. Sicer nismo dobro zaključili, glede tega moramo v prihodnje k tekmi pristopiti bolj profesionalno," je po tekmi dejal trener Milwaukeeja Scott Skiles.

Dragić "padel" po podaljšku

Goran Dragić je po podaljšku izgubil domačo tekmo s Chicago Bullsi, med katero je prispeval 12 točk in pet podaj. Po eni od slabših predstav Dragića v letošnji sezoni so gostje iz Chicaga vodili že z 18 točkami, v podaljšku pa jim je zmago nato prinesel prvi strelec tekme Carlos Boozer. To je že peti poraz Sonc na začetku letošnje sezone.

Boozer je zbral 28 točk in 14 skokov, Biki pa so v dodatnem delu serijo odprli z izidom 8:0. Boozerju Phoenix očitno ustreza, saj je v minuli sezoni Soncem natresel 31 točk. Luol Deng je dodal 21 točk, Joakim Noah pa 21 točk in 12 skokov.

"Igral sem na krilih soigralcev. Rip Hamilton in Kirk Hinrich sta bila odlična in me zalagala z uporabnimi žogami," je po tekmi dejal Boozer. Za Phoenix je Luis Scola prispeval 24 točk in 14 ujetih žog, rezervist Sebastian Telfair pa jih je dodal 17.

Clippers prestali največji test

Chris Paul in Los Angeles Clippers so prvi veliki test sezone opravili z odliko in s furioznim drugim polčasom na domačem parketu presenetili aktualne prvake Miami Heat. Pri zaostanku z 52:54 na sredini tekme so domači "zaklenili" veliko trojico – LeBrona JamesaDwyana Wada in Chrisa Bosha – ter ušli na kar 20 točk razlike.

Zaključni juriš Miamija ni pomagal, Paul pa je s 16 točkami in desetimi podajami izvrstno poveljeval ekipi iz mesta angelov, in to pred razprodanim Staples Centrom (19.000). Dvakratni udeleženec tekme All-Star Blake Griffin je k zmagi dodal 20 točk, Jamal Crawford pa jih je s klopi prispeval 22.

James je bil sicer prvi strelec tekme s 30 točkami, prispevek Raya Allena (14) in Bosha (11) pa je bil premalo za goste, ki so slab met (45,5 %) in mrk v drugem polčasu plačali s tretjim porazom letošnje sezone.

Liga NBA, rezultati:

Philadelphia 76ers : Detroit Pistons 76:94
Boston Celtics : Utah Jazz 98:93
Houston Rockets : New Orleans Hornets 100:96
Oklahoma City Thunder : Memphis Grizzlies 97:107
Minnesota Timberwolves : Charlotte Bobcats 87:89
Dallas Mavericks : Washington Wizards 107:101
Los Angeles Clippers : Miami Heat 107:100
Golden State Warriors : Atlanta Hawks 92:88

Phoenix Suns : Chicago Bulls 106:112*
Dragić (Phoenix) 12 točk, 5 asistenc, 2 skoka v 31 minutah
* po podaljšku

Milwaukee Bucks : Indiana Pacers 99:85
Udrih (Milwaukee) 9 točk, 10 asistenc, 6 skokov v 27 minutah

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.