Šport > Košarka
90 ogledov

Clippersi bodo zapustil znameniti Staples Center

staples center Profimedia
Manj slovita NBA ekipa iz mesta angelov je začela z gradnjo svoje dvorane.

Košarkarsko moštvo Los Angeles Clippers, ki si v mestu angelov deli športno dvorano Staples Center z bolj slovitimi Los Angeles Lakers ter s hokejisti Los Angeles Kings, katerih barve brani slovenski zvezdnik Anže Kopitar, je začelo graditi lastno dvorano. Ta bo stala v Inglewoodu, s kapaciteto za 18.000 gledalcev pa bo končana do sezone 2024/25.

Kot še poroča spletna stran severnoameriške košarkarske lige nba.com, bo gradnja novega domovanja Clippers, ki bo podprto z najsodobnejšo tehnologijo, stala od 1,8 do dveh milijard ameriških dolarjev (približno 1,5 do 1,7 milijarde evrov). Gre za zasebno investicijo.

Nova dvorana tudi že ima ime, ki jo bo krasilo ob odprtju predvidoma leta 2024: Intuit Dome. Lastnik moštva Steve Ballmer verjame, da bo košarkarska palača najsodobnejši tovrsten objekt v ZDA brez primere.

Ballmer je načrte za novo dvorano predstavil že pred leti, uradno pa je projekt razkril leta 2019 in napovedal, da bodo gradnjo začeli 2021, dvorana pa bo končana 2024. Za zdaj je vse načrte kljub koronski pandemiji in nekaterim zakonskim obvezam udejanjil po urniku.

Clippers so se v Los Angeles preselili iz San Diega leta 1984 in za zdaj še niso osvojili lige NBA. Na drugi strani so njihovi mestni tekmeci LA Lakers od leta 1960, ko so prišli v mesto, osvojili 12 naslovov, nazadnje leta 2020.

george leonard | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.