Šport > Košarka
5 ogledov

Clippersi do rekordne 57. zmage v sezoni

los angeles clippers Reuters
Brooklyn Nets so doma izgubili z New York Knicks (98:109), igralci Los Angeles Clippers pa so doma premagali Denver Nuggets (117:105) in dosegli 57. zmago v sezoni, kar je rekord v zgodovini kluba.

Košarkarji Los Angeles Clippers so s to zmago ostali v igri za drugo mesto na zahodnem delu lige, na katerem je trenutno Oklahoma City. Ta igra v noči na četrtek po slovenskem času z Denverjem, Los Angeles pa ob morebitni zmagi Denverja za osvojitev drugega mesta pred končnico potrebuje zmago v Portlandu.

V dvoboju z Denverjem je 24 točk dosegel Blake Griffin, 21 točk in 10 podaj pa je prispeval Chris Paul. Na srečanju s Portlandom pa bo verjetno manjkal Griffin, ki bo dobil tekmo prepovedi nastopanja zaradi 16. tehnične napake v sezoni. V ekipi Denverja so se izkazali Kenneth Faried z 21 točkami, Aaron Brooks (19) in ruski center Timofey Mozgov, ki je dosegel dvojni dvojček (18 točk, 11 skokov).

Knicksi zmagali brez Anthonyja

Marcus Thornton (24 točk), Mason Plumlee (16 točk in devet skokov), ki nista bila v začetni peterki, ter Tim Hardaway mlajši (16 točk) in Cole Aldrich (po 13 točk in skokov) so vodili New York do zmage v mestnem obračunu z Brooklynom, za katerega so po 14 točk zbrali Amar'e Stoudemire, JR Smith in Shannon Brown. Igralci Knicksov so bili oslabljeni, saj si je Carmelo Anthony, njihov najboljši strelec, poškodoval ramo.

Liga NBA, rezultati:

Brooklyn Nets : New York Knicks 98:109
Los Angeles Clippers : Denver Nuggets 117:105

Komentarjev 1
  • iHEki 14:08 17.april 2014.

    Torej so Marcus Thornton, Mason Plumlee, Tim Hardaway Jr. in Cole Aldrich igralci New Yorka, medtem ko so Stoudemire, Jr Smith in Shannon Brown igralci Brooklyna? Kaj si ti kadil, ko si kopiral ta članek?