Šport > Košarka
15 ogledov

Clippersi slavili pri "sramotnih" Spursih

Griffin Kanter Los Angeles Clippers Utah Jazz NBA EPA
Chris Paul je ob gostovanju Los Angeles Clippers pri San Antonio Spurs dosegel 19 točk in osem podaj, "druga ekipa" iz mesta angelov pa je z zmago v Teksasu dokončno potrdila, da je letos še kako resen kandidat v bitki za vrh zahodne konference (92:87). Pet točk Bena Udriha ob porazu Milwaukee Bucks v Charlottu.

To je bila že druga zmaga za Los Angeles Clippers proti San Antoniu v letošnji sezoni. Domači so se pol minute pred koncem sicer vrnili v igro, a je koš Chrisa Paula ob 24,6 sekunde na semaforju Clipperse popeljal na varnih 91:87, česar niso več spustili iz rok.

"Ja, želel sem metati. Nisem vedel kako, potreboval sem le nekaj prostora. Ljubim takšne situacije - ko je čas za zmago. Vodimo za dve 24 sekund pred koncem. To si želim," je po tekmi razlagal Paul, ki je na koncu prispeval 19 točk in osem podaj.

Branilec Spursov Gary Neal je v naslednjem napadu zgrešil met za tri, Eric Bledsoe pa je dobil skok in zadel enega od dveh prostih metov, po katerem je bila tekma odločena. Matt Barnes je dodal 14 točk, Blake Griffin pa je 16 košem pristavil še 12 skokov za Kalifornijce, ki so zdaj pri osmih zmagah (8-2).

Popovich: "Del tekme je bil sramoten"

Tim Duncan je za domače (8-3) dosegel 20 točk in 14 skokov. To je bil drugi poraz za Spurse v San Antoniu v letošnji sezoni. Duncanu sta sledila Emanuel Ginobili (15 točk) in Tony Parker (11). Spursi so v prvi četrtini ostali brez poškodovanega Stephena Jacksona, ki naj bi zaradi zloma prsta počival tudi do šest tednov.

"Od vseh naših tekem, je bila ta v kategoriji 'premehkih'," je po tekmi, ki jo je označil tudi za "sramotno", dejal domači strateg Gregg Popovich. "Nikoli nismo imeli petih fantov, ki bi se dovolj trudili za zmago. Clippersi so zmagali s svojo agresivnostjo in čvrstostjo, tako psihično kot fizično. V enem delu tekme smo bili sramotni."

Beno Udrih je z Milwaukee Bucks prvič letos izgubil doma, in sicer pri Charlotte Bobcats. Udrih se je v 16 minutah izkazal predvsem s sedmimi podajami (dodal je še pet točk), domači pa so ključno prednost v zaključku tekme nabrali s koši Ramona Sessionsa (23), tako da je bil za jelene premalo tudi izvrsten učinek Monte Ellisa (31 tč., 5 as.).

Ekipa gostov je tudi po zaslugi slovenskega organizatorja igre sredi četrte četrtine vodila že za 11 točk, a so domači košarkarji uprizorili sanjsko vrnitev ter na koncu zasluženo zmagali. Udrih je v 16 minutah na parketu prispeval pet točk (z metom iz igre 2:5) ter blestel s sedmimi podajami, v statistiko tekme je vknjižil še tri skoke in ukradeno žogo.

Pri domačem moštvu je blestel Session, ki je v zadnji četrtini dosegel devet od skupno 23 točk in s tem izničil prispevek prvega strelca Ellisa, ki je šest sekund pred koncem zgrešil trojko, s katero bi gostje povedli.

Atlanta Hawks so premagali Orlando Magic (81:72), ki so vpisali sedmi poraz v zadnjih osmih tekmah, Denver Nuggets pa je na krilih Italijana Danila Gallinarija - s 26 točkami je vpisal osebni rekord sezone -, strl odpor Memphis Grizzlies (97:92), ki so prekinili zmagoviti niz osmih zmag.

Liga NBA, rezultati:

Charlotte Bobcats : Milwaukee Bucks 102:98
Udrih (Milwaukee) 5 točk, 7 podaj in 3 skoki v 16 minutah.

Washington Wizards : Indiana Pacers 89:96
Atlanta Hawks : Orlando Magic 81:72
Memphis Grizzlies Denver Nuggets 92:97
Dallas Mavericks : Golden State Warriors 101:105*
San Antonio Spurs : Los Angeles Clippers 87:92
Utah Jazz : Houston Rockets 102:91 
* - po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.