Šport > Košarka
19 ogledov

Collinsov dres postal prodajni hit

jason collins brooklyn nets Reuters
Dres ameriškega košarkarja Jasona Collinsa, ki je lani javno priznal, da je gej, je v torek postal najbolje prodajan dres v Ligi NBA.

Ameriški košarkar Jason Collins je v nedeljo debitiral v dresu Brooklyn Nets in postal prvi odkriti homoseksualec, ki je zaigral v eni od štirih največjih ameriških profesionalnih lig.

jason collins dres nba brookly nets | Avtor: Nbastore.eu Nbastore.eu
Collins je z Brooklynom podpisal desetdnevno pogodbo, njegov dres pa je že mogoče kupiti na uradni strani najmočnejše košarkarske lige na svetu. Da javnost njegovo razkritje pozdravlja, kažejo prve prodajne številke, saj je Collinsov dres po tekmi postal najbolje prodajan izdelek v Ligi NBA. Collins na prvi tekmi ni zaigral s številko 98, ki krasi novi prodajni hit, ampak s številko 46, ki so jo Mrežice imele na zalogi.

Ameriški center je lani v pogovoru za revijo Sports Illustrated priznal svojo homoseksualno usmerjenost in postal prvi športnik v eni od največjih ameriških profesionalnih lig, ki je svoje spolne preference razkril v času aktivne kariere.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.