Šport > Košarka
16 ogledov

Cook: "Olimpija igra neverjetno"

Valencia : Olimpija 78:77 Žurnal24 main
Košarkarji Valencie so v zadnjem krogu rednega dela Evrolige Union Olimpijo premagali v zadnji sekundi s trojko Duška Savanovića. Zvezdnik Špancev Cook na vse pretege hvali Ljubljančane.

Eden najboljših podajalcev v Evropi, član Valencie Omar Cook, je bil ob Rafi Martinezu in strelcu odločilne trojke Dušku Savanoviću glavni junak zmage gostiteljev nad Unionom Olimpijo (78:77).

Po tekmi je na vse pretege hvalil igro zeleno-belih. "Olimpija je izjemno neugodna ekipa. Težko jih je premagati. Letos igrajo neverjetno in so eno od najboljših moštev v Evroligi. So samozavestni, dobro igrajo tako doma kot na gostovanjih. Ni ekipe, ki bi jih premagala brez težav," meni Cook, ki je ob koncu s podajami in natančnimi meti držal priključek Valencie z Ljubljančani.

Čeprav bi se Španci zaradi zmage Panathinaikosa nad Milanom tudi v primeru poraza uvrstili v nadaljevanje tekmovanja, pa so se trojke Savanovića v zadnji sekundi veselili, kot da bi jim ta prinesla uvrstitev v Top16. "Igrali smo zelo dobro, še posebej v obrambi. Olimpijo je težko ustaviti. Včasih imajo na na terenu tudi po pet strelcev, ki so sposobni zadeti iz vsakega položaja, pod košem ali met za tri točke. Tako mi kot Olimpija v nadaljevanju spadamo v krog ekip, ki bosta v konkurenci za vrh. Oboji igramo vrhunsko, smo borbeni in kažemo željo," zaključuje ameriški organizator igre.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.