Šport > Košarka
52 ogledov

Črnogorec Nikola bodoča zvezda NBA

V letošnji sezoni je imel Nikola Vučević povprečje 17,1 točke in 10,3 skoka na s
1/2
Žurnal24 main
Je sin Borislava Vučevića, legendarnega košarkarja Bosne, s katero je leta 1979 osvojil Evropski pokal prvakov. Nikola Vučević. Letos je navduševal v dresu USC Trojansov, naslednje leto bo v ligi NBA.
Vučevićev menedžer je postal Rade Filipović,
ki je agent našega Gorana Dragiča.

Po svoji tretji sezoni igranja za USC Trojans v študentski košarkarski ligi NCAA (izpadli so že v prvem kolu končnice – naslednji konec tedna v NCAA sicer sledi Final 4) se je talentirani Črnogorec Nikola Vučević prijavil na nabor za ligo NBA. 20-letni 208 centimetrov visoki in 117 kilogramov težki center je bil s povprečjem 17,1 točke in 10,3 skoka eden najboljših košarkarjev ne le svoje ekipe, ampak celotne letošnje sezone. "Spoznal sem, da je pravi čas, da grem naprej. Mislim, da sem dokazal, da lahko igram na visokem nivoju. Iz leta v leto sem boljši. Kot igralec in kot človek sem pripravljen na NBA," je v petek sklenil Nikola, potem ko je še dva dni prej kolebal, ali naj vendarle raje še eno leto ostane na kolidžu (o tem govori v dodanem videu, v katerem lahko vidite, kako dominanten je pod košem). Mladi Vučević je eden resnih kandidatov za najvišja mesta na letošnjem naboru.

Leta 2006 je ekipa Mornarja doživela nesrečo z avtobusom. Umrlo je 45 ljudi, nekaj fantov (tudi sina) pa je rešil Bora in postal pravi junak v Črni gori.

Nikola Vučević prihaja iz košarkarske družine: profesionalna igralca sta bila tako njegov oče kot mama, njegov stric pa je košarkarski trener. Če ste res dober poznavalec jugoslovanske košarke, ste za njegovega očeta že slišali. To je Borislav Vučević (imenovan tudi Bora). Bil je eden ključnih igralcev ekipe sarajevske Bosne, ki je leta 1979 pod trenerjem Bogdanom Tanjevićem osvojila Evropski pokal prvakov (predhodnik Evrolige). V prvi polovici 80. let je bil Bora tudi član jugoslovanske reprezentance, klubska kariera pa ga je prek Švice vodila v Belgijo, kjer je igral kar 10 sezon. Tam je leta 1998 končal kariero, takrat je imel Nikola 12 let in je že začel hoditi po očetovih stopinjah. Kasneje so se vrnili v domačo Črno goro in Nikola je začel igrati za ekipo Mornar Bar, ki jo je treniral njegov oče. Nikola je leta 2007 odšel v Kalifornijo, kjer je počasi postal ena večjih zvezd NCAA-košarke in zdaj bodoči profesionalec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.