Šport > Košarka
10 ogledov

Crvena Zvezda po podaljšku dobila derbi

Blažič Crvena zvezda Beograd Lokomotiva Kuban Evroliga EPA
Crvena Zvezda je na gostovanju v Pionirju prišla do velike zmage po tem, ko je po podaljšku padel Partizan.

Prvi beograjski derbi proti Partizanu letošnje sezone se je iztekel po željah Crvene Zvezde. Derbi, ki je upravičil svoj naziv, je bil sicer odločen šele po igranju podaljška, kjer so bolj zbrani ostali gostje. Jaka Blažič je ob zmagi Zvezde prispeval 13 točk, večino v zadnji četrtini in podaljšku, kjer je dosegel nekaj ključnih točk, ki so omogočile gostom, da se odcepijo.

Tekmo so sicer bolje začeli črno-beli, ki so dobili prvi del igre. Rdeče-beli so bili nato boljši v drugi četrtini, tudi drugi polčas pa sta si ekipi razdelili. Gostje so sicer imeli prednost dveh točk nekaj sekund do konca srečanja, a so domači prišli do izenačenja sekundo pred koncem rednega dela.

V podaljšek so bolj odločno stopili domači, ki so si priigrali že tudi šest točk prednosti, kar pa je bila prednost, ki je domači niso več uspeli izničiti. Najboljši strelec srečanja je bil Boban Marjanović s 27 točkami, Crvena Zvezda pa je z zmago prevzela vrh lige ABA. 

 

Liga ABA, izid:

Partizan : Crvena Zvezda 83:86* (21:14, 18:24, 21:16, 13:19, 10:13)

Bogdanović 22, Milosavljević 20, Lauvergne 14; Marjanović 27, Nelson 15, Blažič in Jenkins 13

 

*- po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.