Šport > Košarka
19 ogledov

CSKA proti Žalgirisu pokazal svoje mišice

Andrej Kirilenko Reuters
Dvoboji med Žalgirisom in CSKA Moskvo so močno zaznamovali sovjetsko košarko v 80. letih prejšnjega stoletja. Stara rivala pa sta se znova srečala v uvodnem srečanju letošnje Evrolige. CSKA je s svojo All-star postavo brez večjih težav zmagal in razžalostil gledalce v novi Žalgirio Areni. Union Olimpija bo v četrtek v prvem kolu gostila Regal Barcelono.

Viktor Hrjapa, Andrej Kirilenko, Miloš Teodosić, Nenad Krstić, Jamont Gordon, Ramunas Šiškauskas ... All-star seznam igralcev v letošnji ekipi CSKA Moskve se kar noče končati, pa še sploh nismo omenili Dariusa Lavrinoviča! Rdeči stroj iz glavnega ruskega mesta je pred letošnjo sezono sestavil redko videno ekipo odličnih posameznikov, ki je svoj prvi test na derbiju z Žalgirisom na uvodni tekmi letošnje Evrolige opravil z odliko. CSKA je v novi Žalgirio Areni, ki prejme 15 tisoč gledalcev, slavil z 87:74.

CSKA je že v prvih minutah nakazal kasnejši razplet srečanja. Po odličnem začetku so Rusi dobili prvo četrtino s 25:16. Igralci nekdanjega kluba Matjaža Smodiša so z odlično igro nadaljevali tudi v drugi četrtini in na odmor odšli s prednostjo 13 točk (44:31). Tudi po prihodu iz slačilnice domači nikakor niso mogli priti v stik s CSKA-jem, ki je še naprej zadeval iz vseh položajev in do začetka zadnje četrtine svojo prednost povišal že na 15 točk. Čeprav je košarka že večkrat ponudila neverjetne preobrate, verjetno tudi košarkarji Žalgirisa niso verjeli, da bi v zadnjih desetih minutah lahko ujeli CSKA. In do presenečenja res ni prišlo. Žalgiris je sicer dobila zadnjo četrtino z 22:20 in s tem le nekoliko omilil poraz. Pri Rusih je kar pet igralcev doseglo deset ali več točk. Na koncu je bil z 19 točkami najboljši Aleksej Šved, a ga je s 17 točkami, 15 skoki, petimi podajami in štirim blokadami zasenčil zvezdnik Andrej Kirilenko, ki je srečanje končal z izjemnim statističnim indeksom 37. Pri domačih sta mejo desetih točk presegel le DeJuan Collins (18) in Sonny Weems (16).

Evroliga, 1. kolo, pari:

Skupina A

Sreda ob 19.00:
FB Ülker – Caja Laboral

Ob 20.45:
Bennet Cantu – SLUC Nancy

Skupina B


Žalgiris Kaunas : CSKA Moskva 74:87 (52:67, 31:44, 16:25)
Collins 18, Weems 16; Šved 19, Kirilenko 17 in 15 skokov, Teodosić 16 in 8 podaj

Četrtek ob 20.45:
Panathinaikos – Unicaja

Ob 21.00:
Brose Baskets – KK Zagreb CO

Skupina C


Četrtek ob 19.00:
Partizan mt:s – Anadolu Efes

Ob 20.30:
Belgacom Spirou – Real Madrid

Ob 20.45:
Emporio Armani – Maccabi

Skupina D

Sreda ob 18.00:
Unics – Montepaschi Siena

Ob 20.45:
Asseco Prokom – Galatasaray
Union Olimpija – FCB Regal

Petek ob 20.30:
Bizkaia Bilbao – Olympiacos

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.