Šport > Košarka
6 ogledov

Curry piše košarkarsko poezijo

stephen curry EPA
San Antonio Spurs na težko pričakovanem obračunu dveh najboljših ekip v ligi NBA niso našli načina, kako ustaviti Stepha Currya. Zvezdnik Golden State Warriors je v 28 minutah dosegel 37 točk.

Golden State Warriors so najbližjega zasledovalca v ligi NBA premgali s 120:90 in potrdili nesporni primat v zahodni konferenci.

Prvi strelec tekme Stephen Curry se je požvižgal na taktične zamisle gostujočega trenerja Gregga Popovicha, ki ni našel recepta, kako ustaviti najboljšega košarkarja na svetu.

Neuspešno sta poskušala Tony Parker in Patty Mills, pri pokrivanju 191 centimetrov visokega organizatorja igre pa je pogorel tudi obrambni košarkar lige Kawhi Leonard.
Curry se je poigraval s sicer odlično obrambo ekipe iz Teksasa, za dosego 37 točk pa je potreboval le tri četrtine. Zadnjo si je namreč ogledal s klopi.

Zvezdnik Golden Statea je na zadnjih štirih tekmah proti Cleveland Cavaliers, Chicago Bulls, Indiani Pacers in San Antonio Spurs - štiri ekipe, ki so na dobri poti, da si zagotovijo nastop v končnici - dosegel 136 točk v 127 minutah. Bojevniki so omenjene nasprotnike premagali s skupno razliko 115 točk!

Prevlada košarkarjev iz Oaklanda je naravnost zastrašujoča, kar je po tekmi priznal tudi Manu Ginobili. ''Neverjetni so. Težko je imeti 90-odstotni izkupiček, a oni ga imajo. V tem trenutku so boljši od nas. Tega me ni sram priznati. Žogo mečejo v zelo dobrih odstotkih, zato jim ne smeš ponuditi nobenega prostora. Posledično moraš spremeniti strategijo. To bomo morali trenirali. Veliko smo se naučili. To je 45. tekma sezone. Nismo pravkar izpadli iz končnice. Razbili so nas, to je jasno,'' je povedal Argentinec.

Popovich kljub visokemu porazu svojim igralcem ni ničesar očital. ''Nič. Rekel je, naj se pripravimo, saj bomo v San Antonio prispeli ob štirih zjutraj. O tem se bomo še pogovorili. Nobenega komentarja ni bilo,'' je povedal Ginobili.

Legendarni trener je bil po porazu s 30 točkami razlike vesel, da je obdržal službo. ''Vesel sem, da generalnega direktorja ni bilo v garderobi, saj bi me sicer morda odpustil,'' se je pošalil Popovich. S tem je meril na nekdanjega trenerja Cleveland Cavaliers Davida Blatta, ki ga je generalni direktor David Griffin odpustil po porazu z Golden Stateom.

Trener bojevnikov Steve Kerr, ki je kot igralec s Spursi osvojil dva naslova lige NBA, je poudaril, da tekmi ne gre pripisovati prevelikega pomena. ''Ne vem, kaj pomeni ta zmaga. To je samo ena tekma in rezultat ne pomeni veliko. Lepa zmaga in gremo naprej,'' je dejal nekdanji soigralec velikega Michaela Jordana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.