Šport > Košarka
12011 ogledov

Italijanski selektor divjal in norel tudi po srbsko: "Ajde u pi** mater!"

Gianmarco Pozzecco Epa
Po zmagi Italije nad Srbijo na letošnjem Eurobasket si italijanski selektor ni mogel pomagati. Čustva so privrela na dan.

Italijanska reprezentanca je presenetljivo premagala prve favorite letošnjega evropskega prvenstva v košarki Srbe. Italijane v četrtfinalu čakajo Francozi, zmagovalec tega dvoboja pa se bo v polfinalu srečal z boljšim v dvoboju med Slovenijo in Poljsko. 
Italijani se v obračunu s Srbi niso predali. V zadnjem delu igre so ustvarili prednost, ki so jo zadržali do konca tekme. 

Obračun je zaznamovala izključitev italijanskega selektorja Gianmarca Pozzecca. Pozzecco je bil izključen v tretji četrtini po tem, ko je dobil drugo tehnično napako zaradi prigovarjanja sodnikom. Izključitev je igralce dodatno podžgala, je na tiskovni konferenci po tekmi dejal Marco Spissu, ki je dal 22 točk. 


Čustveni trener italijanske reprezentance si je dal duška tudi na hodnikih dvorane. Pri tem mu je pot prekrižal Giannis Anteteokounmpo. Pozzecco je evforičen Giannisu skočil kar v naročje. "Rad te imam, Giannis," je po tem, ko mu je na lice pritisnil poljub, dejal Pozzecco.

Pozzecco je želel zmago proslaviti z ekipo, a mu po koncu tekme niso pustili na parket. Strokovni štab ga je moral napeti vse sile, da so ga zadržali za reklamnimi panoji.  

Svojo čustveno plat je pokazal tudi v izjavah po tekmi. V eni od njih pa pokazal, da mu tudi bolj barvite besedne zveze s področja nekdanje Jugoslavije niso tuje. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.