Šport > Košarka
15 ogledov

Dallas bo še čakal

1/8
Žurnal24 main
Dallas še vedno čaka na svojega nasprotnika v finalu zahodne konference lige NBA. Memphis je namreč izsilili sedmo tekmo proti Oklahomi, potem ko je šesto tekmo dobil s 95:83.

Ekipa severnoameriške košarkarske lige NBA Memphis Grizzlies je v noči na soboto v konferenčnem polfinalu Zahoda s 95:83 premagala Oklahoma City Thunder in izid v zmagah izenačila na 3:3. Odločilna sedma tekma bo v Oklahomi na sporedu v noči na ponedeljek.

Prvi mož gostiteljev je bil s 30 točkami nedvomno Zach Randolph, ki je k temu dodal še 13 ujetih žog, blestel pa je tudi O. J. Mayo s 16 točkami. Grizlijem sicer še nikoli ni uspelo zmagati na odločilni tekmi končnice – v treh prejšnjih poskusih v letih 2004, 2005 in 2006 so namreč klonili že v prvem krogu brez dobljene tekme.

Na sinočnji tekmi je Mike Conley za domačo ekipo dodal 11 točk in 12 podaj, Tony Allen je ekipi prispeval 10 točk. V dresu Oklahome, ki bo v nedeljo gostila odločilno tekmo, je bil s 27 točkami najboljši Russell Westbrook, James Harden jih je dodal 14, Kevin Durant, vodilni strelec lige v rednem delu, pa je zmogel le skromnih 11 točk.

Zmagovalec nedeljske tekme bo v nadaljevanju, konferenčnem finalu, igral proti dobro spočitim Dallas Mavericks, ki so nazadnje igrali 9. maja, ko so še četrtič za izid 4:0 ugnali Los Angeles Lakers. V finalu Vzhoda se bosta merila Chicago Bulls in Miami Heat.

Liga NBA, polfinale konferenc:


Vzhod

Atlanta Hawks : CHICAGO BULLS 73:93 /2:4/

MIAMI HEAT : Boston Celtics /4:1/

Zahod

Memphis Grizzlies : Oklahoma City Thunder 95:83 /3:3/
Randolph 30, Mayo 16, Conley 11; Westbrook 27, Harden 14, Durant 11

DALLAS MAVERICKS : Los Angeles Lakers /4:0/

*V poševnicah je izid v zmagah, igrajo na štiri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.