Šport > Košarka
14 ogledov

Dallas izgubil pomembno tekmo v boju za končnico

Dirk Nowitzki Monta Ellis New York Knicks Dallas Mavericks Reuters
Najboljša ekipa severnoameriške košarkarske Lige NBA San Antonio Spurs je tik pred koncem rednega dela zadala hud poraz moštvu Dallas Mavericks, ki se poteguje za končnico na zahodu.

Dallas je še vedno na osmem mestu zahodne konference, a za ovratnik mu diha Memphis, ki ima dve zmagi manj, a tudi dve tekmi manj. Za San Antonio je sicer ponoči za zmago s 109:100 največ točk, 26, prispeval Patty Mills, pod obročema pa sta kraljevala Tim Duncan z 20 točkami in 15 skoki ter Kawhi Leonard s po 16 točkami in skoki. Pri Dallasu je Monta Ellis zbral 24 točk.

Na drugi tekmi je Denver prav tako v gosteh premagal Golden State s 100:99. Odlično tekmo je odigral ruski center Denverja Timofej Mozgov, ki je 23 točkam dodal kar 29 skokov, kar je njegov rekordni dosežek.

Ključni koš na tekmi pa je pol sekunde pred koncem iz obrata dosegel Kenneth Faried, ki je tekmo končal z 18 točkami in 17 skoki. Ob zvoku sirene je met za zmago zgrešil Stephen Curry, ki je sicer zbral 24 točk.

V vzhodni konferenci so si končnico priigrali že Indiana, Miami, Toronto, Chicago, Brooklyn, Charlotte in Washington, v zahodni pa San Antonio, Oklahoma City, Los Angeles Clippers, Houston in Portland. Phoenix Gorana Dragića je na sedmem, Memphis Bena Udriha pa na devetem mestu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.