Šport > Košarka
17 ogledov

Dan pred tekmo poškodba Markote!

Damir Markota Stefano Mancinelli Žurnal24 main
Do sredine tekme Uniona Olimpije proti Valencii je še manj kot 24 ur, iz tabora zmajev pa prihajajo slabe vesti. Damir Markota si je na treningu poškodoval gleženj in je za dvoboj s Španci močno vprašljiv.
Kakor je bilo videti, dvomim, da bo (Markota, op. p.) lahko igral. To tekmo preprosto moramo dobiti. S tremi zmagami in enim porazom imamo pravico, da razmišljamo tako.
Jure Zdovc

Košarkarji Uniona Olimpije bodo proti Valencii na tekmi Evrolige v sredo prvič igrali kot favoriti. Na parket znova prepolnih Stožic prihaja španska Valencia, ki je edino zmago v skupini D dosegla proti moskovskemu CSKA.

Dan pred tekmo iz ljubljanskega tabora prihajajo slabe novice, saj si je Damir Markota poškodoval gleženj na torkovem večernem treningu in je vprašljiv za obračun s Španci. Z igrišča sta ga odnesla Giorgi Šermadini in Dino Murić. Hrvaški košarkar je vse štiri dosedanje tekme Olimpije v Evroligi začel v prvi peterki, na tekmo pa je dosegal povprečno 6,5 točke, kar ga v ljubljanskem moštvu uvršča na peto mesto. "Kakor je bilo videti, dvomim, da bo lahko igral," je po večernem treningu dejal Olimpijin trener Jure Zdovc.

“To tekmo preprosto moramo dobiti. S tremi zmagami in enim porazom imamo pravico, da razmišljamo tako. Tudi zato, ker so navijači naš šesti igralec, pred tako polno dvorano pa je užitek igrati. Košarkarji dajo včasih tudi 200 odstotkov od tega, česar so zmožni,” je pred tekmo zmerno optimistično še dodal Zdovc.

Rafa Martinez Valencia | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

So zelo nevarni
A hkrati posvaril: “Valencia ima nekaj izjemnih košarkarjev, ki pa morda ne znajo dobro sodelovati. Predvsem moramo ustaviti njihovo hitro igro. V Stožice prihaja ekipa, ki je razbremenjena. Nihče ji ne bo zameril, če izgubi, hkrati pa je to zanjo zadnji vlak za uvrstitev med 16 najboljših v Evroligi. Takšen tekmec je zelo nevaren.”

Želijo korak v pravo smer
Španska ekipa je v štirih evroligaških kolih ugnala le CSKA na domačem parketu, na domačem prvenstvu pa je v sedmih kolih že šestkrat izgubila. “To je za nas zelo pomembna tekma. Po vseh teh porazih želimo narediti korak v pravo smer. Čaka nas naporno gostovanje, a posvečamo se le svoji igri. Na vsak način moramo zmagati,” je dejal nevarni Rafa Martinez. Ob njem bodo pri Ljubljančanih veliko pozornosti namenili srbskemu reprezentantu Dušku Savanoviću in Američanu Jeremyju Richardsonu. V naslednjih kolih bo ekipo prevzel Svetislav Pešić, tokrat pa jo bo še vodil začasni glavni trener Chechu Mulero.

To za nas ni zadnji vlak!
Duško Savanović

"Pred nami je velika tekma," je povedal Savanović. "Nimamo nekih ekstra pozitivnih rezultatov, glede na to, da imamo samo eno zmago. Potrebujemo zmago v gosteh, zdaj je dobra priložnost. Olimpija igra sijajno, gotovo so ena izmed ekip, ki igra v najboljši formi v letošnji Evroligi. Ampak na to moramo pozabiti, dali bomo svoj maksimum. To za nas ni zadnji vlak;" je še zaključil srbski košarkar, preden je odbrzel na trening.

Lestvica:
1. Panathinaikos 3-1

2. Union Olimpija 3-1
3. AJ Milano 2-2
4. Efes Pilsen 2-2
5. Valencia 1-3
6. CSKA Moskva 1-3

Evroliga, skupina D, 5. kolo:

Sreda, ob 20.45:
Union Olimpija - Power E. Valencia

Četrtek, ob 20.45:
Efes Pilsen - CSKA Moskva
AJ Milano - Panathinaikos

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.