Šport > Košarka
24 ogledov

Dan prestopov in menjav v NBA: Howard v Houston

Howard Thomas Los Angeles Lakers New York Knicks liga NBA Staples Center EPA
Prvi dan prestopnega roka, tako imenovani "signing day" v košarkarski ligi NBA, so se uresničili prestopi, ki so jih v zadnjem času napovedovali.

Tako je zvezdnik Dwight Howard zapustil Los Angeles Lakers in se pridružil Houston Rockets, s katerimi je podpisal štiriletno pogodboNove klube so si poiskali tudi Andrew Bynum, Andre Iguodala, Josh Smith, Andrea Bragnani, Al Jefferson in Paul Millsap.

Bynum je za 24 milijonov dolarjev podpisal dveletno pogodbo s Cleveland Cavaliers, v katere je prestopil iz Philadelphia 76'ers, Iguodala bo za štiri leta dres Denver Nuggets zamenjal z dresom Golden State Warriors, kar mu bo prineslo 48 milijonov dolarjev, štiriletno pogodbo z Detroit Pistons je za 54 milijonov dolarjev podpisal Smith, nekdanji igralec Atlanta Hawks.

Bargnani v New York po naslove

Bragnani se iz Toronto Raptors seli v New York Knicks, Italijan je že dejal, da si želi zdaj osvajati naslove, v obratni smeri so odšli Marcus Camby, Steve Novak in Quentin Richardson. Poleg tega so Knicks Torontu prepustili tudi izbor v prvem krogu nabora leta 2016 in izbor v drugem krogu naborov leta 2014 in 2017.

Utah Jazz sta zapustila dva člana prve peterke. Millsap bo kariero nadaljeval v Atlanti, Jefferson pa v Charlotte Bobcats. Prvi bo v dveh letih prejel 19 milijonov, drugi pa v treh letih 40,5 milijona dolarjev. V Utah so iz Golden Stata prišli Richard Jefferson, Andris Biedrins ter Brundon Rush.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.