Šport > Košarka
4 ogledov

Danes spektakularni žreb

obiskanost, Postojnska jama Žurnal24 main
Slovenski košarkarji bodo danes dobili tekmece na evropskem prvenstvu, ki ga bo septembra 2013 gostila Slovenija.

Pred spektakularnim žrebom, ki bo potekal v Postojnski jami, je jasno le, da bodo izbranci selektorja Božidarja Maljkovića prvih pet tekem igrali v Celju in da se v predtekmovanju ne morejo srečati z Litvo, Grčijo in Veliko Britanijo.

Te tri reprezentance so tako kot Slovenija uvrščene v drugi kakovostni boben. Se pa lahko zato sreča kar kruto poigra s slovensko reprezentanco, saj je v vseh preostalih petih bobnih tudi nekaj odličnih reprezentanc.

V prvem so prve štiri ekipe z zadnjega EP v Litvi - Španija, Francija, Rusija in Makedonija, v tretjem najboljša moštva iz kvalifikacij - Italija, Hrvaška, Nemčija, Črna Gora, v četrtem Finska, Poljska, Ukrajina, Bosna in Hercegovina, v zadnjih dveh, v katerih naj bi bile najslabše reprezentance, pa sta zaradi slabih rezultatov na zadnjem prvenstvu med drugimi Turčija (5. boben) in v zadnjem Srbija.

Goran Dragić "z nestrpnostjo" pričakuje žreb

Vodstvo slovenske reprezentance in igralci se z imeni tekmecev ne obremenjuje preveč, saj vedo, da bo na prvenstvu krog favoritov za najvišja mesta zelo širok in da je treba za kolajno, ki je cilj in želja vseh ljubiteljev košarke, premagati tudi najboljše.

"Z nestrpnostjo pričakujem žreb. Želim si čim prej vedeti, s katerimi ekipami se bomo pomerili v predtekmovanju, predvsem pa bo žreb pomenil uraden začetek priprav na evropsko prvenstvo, ki ga že nestrpno pričakujem. Posebnih želja glede tekmecev nimam, saj bodo na prvenstvu praktično same odlične reprezentance," pravi član Phoenix Suns Goran Dragić.

Selektor Božidar Maljković dodaja: "V svoji trenerski karieri in tudi sicer v življenju o stvareh, ki niso v mojih rokah in na katere ne morem vplivati, ne razmišljam. Kar nam bo žreb namenil, nam bo pač namenil. To bomo morali sprejeti. Vsekakor pa sta kakovost reprezentanc in konkurenca velika. Tako na prvenstvu ne bo lahke skupine, bodo le težke in manj težke skupine."

Eurobasket 2013

Evropsko prvenstvo v Sloveniji bo potekalo od 4. do 22. septembra 2013. Predtekmovanje se bo odvijalo v Kopru, Celju, ljubljanski dvorani Tivoli in na Jesenicah, drugi del, v katerega bo najboljših šestnajst reprezentanc razdeljenih v dve skupini, ter zaključni boji pa se bodo odvijali v dvorani Stožice.

Žreb bo pravi spektakel

Žreb, ki se bo v Koncertni dvorani v Postojnski jami začel ob 18. uri in ki ga bo v neposrednem prenosu prenašala TV Slovenija, bo spektakel v vseh pogledih. Prvo zagotovilo je že samo prizorišče, v katerem bo prostora za 650 ljudi, manjše košarkarsko igrišče, kjer bo potekala revialna tekma, ter seveda velik oder, na se katerem se bo odvijal "ples kroglic".

Žreba se bodo udeležili številni ugledni gostje, med njimi nekdanji košarkarski asi Rašo Nesterović, Ivo Daneu, Peter Vilfan, Aljoša Žorga, Aleksander Volkov, Ibrahim Kutluay, Jorge Garbajosa, Arvidas Sabonis, Dino Menenghin in Aleksander Petrović.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.