Šport > Košarka
83 ogledov

Davis Bertans v Olimpiji

Davis Bertans, prvi trening Olimpije
1/5
Žurnal24 main
Union Olimpija je že tako vsaj solidni, če že ne dobri pokritosti na krilnih položajih dodalala še eno ime. Nova okrepitev zmajev je 18-letni Latvijec Davis Bertans, ki je bil kandidat za prihod že poleti.

Union Olimpija je med svoje vrste pripeljala talentiranega latvijskega košarkarja Davisa Bertansa. Osemnajstletni in 205 centimetrov visoki krilni košarkar velja za enega največjih talentov svoje generacije, z Unionom Olimpijo pa je sklenil dolgoročno pogodbo.

Sodeč po videu, Bertansa odlikuje predvsem dober met.

Letošnjo sezono je Bertans začel v Latviji pri ekipi BK Barons Riga v prvi latvijski ligi, kjer je v povprečju dosegal 13 točk, 5 skokov in 1,4 podaje na tekmo. Med poletjem 2010 je igral tudi na evropskem prvenstvu do 18 let v Litvi, kjer je svojo reprezentanco popeljal do tretjega mesta, hkrati pa je ob povprečju 14,8 točke, 7,7 skoka, 1,1 podaje in 1,6 blokade, bil izbran tudi v najboljšo peterko prvenstva. Z zmaji je na začetku sezone že treniral.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.